H μείωση των επιπέδων του όζοντος κατά 10% αναμένεται να αυξήσει κατά 4.500 τις περιπτώσεις καρκίνου του δέρματος παγκοσμίως. Στο πλαίσιο αυτό, η αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης μελανώματος και άλλων μορφών καρκίνου του δέρματος αναμένεται να επιταχύνει τη ζήτηση αντικαρκινικών σκευασμάτων.
Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς των φαρμάκων κατά του μελανώματος εκτιμήθηκε σε 4,2 δισ. δολ. το 2016 και ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να είναι της τάξης του 11,21% μέχρι το 2025.
Η εμφάνιση των βιομοειδών φαρμάκων στην αγορά αναμένεται να αυξηθεί κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης λόγω της λήξης των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας βασικών επώνυμων σκευασμάτων. Για παράδειγμα, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Amgen για το (talimogene laherparepvec λήγει το 2021, και αυτό αναμένεται να προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης σε άλλους παίκτες. Ομοίως, η Yervoy αναμένεται να χάσει την αποκλειστικότητα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ το 2022 και στην Ευρώπη το 2020.
Έτσι τα γενόσημα αναμένεται να αποκτήσουν μεγαλύτερη δυναμική κατά την περίοδο πρόβλεψης για τη θεραπεία του μελανώματος. Πολλά από αυτά τα φάρμακα βρίσκονται υπό κλινικές δοκιμές. Για παράδειγμα, τα προϊόντα εταιρειών όπως η Celgene Corporation. Eisai Co., Ltd .; Moleculin Biotech, LLC. και η Prima BioMed Ltd. βρίσκονται στη φάση 2 των κλινικών δοκιμών. Ομοίως, υπάρχουν αρκετές εταιρείες που επικεντρώνονται στην ανάπτυξη νέων θεραπευτικών μεθόδων.
Την ίδια στιγμή, η επικράτηση των δερματικών αλλεργιών, του μελανώματος και άλλων καρκίνων του δέρματος στις αναπτυσσόμενες χώρες είναι υψηλή, γεγονός που αποτελεί ευκαιρία για τις εταιρείες φαρμάκων να αποκτήσουν μεγαλύτερο μερίδιο στις περιοχές αυτές. Από την άλλη, η αυξανόμενη ζήτηση για οικονομικά αποδοτικότερες θεραπευτικές μεθόδους σε αναπτυσσόμενες περιοχές, όπως η Ασία και η Μέση Ανατολή και η Αφρική, ενθάρρυνε τους μεγάλους παίκτες να αναπτύξουν φθηνότερα και αποτελεσματικότερα φάρμακα. Αυτοί οι παράγοντες προβλέπεται ότι θα συμβάλουν στην αύξηση της συνολικής αγοράς τα επόμενα χρόνια.
Το 2016, η χημειοθεραπεία αντιπροσώπευε περίπου το 7% της θεραπείας από πλευράς εσόδων. Αυτό μπορεί να αποδοθεί στο υψηλό ποσοστό υιοθέτησής της τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της αυξανόμενης συχνότητας εμφάνισης καρκίνου, ιδιαίτερα του καρκίνου του δέρματος. Η χημειοθεραπεία περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα φαρμάκων που περιλαμβάνουν πρωτεΐνες και άλλα συνθετικά προϊόντα.
Η ανοσοθεραπεία κατείχε το μεγαλύτερο μερίδιο στη συνολική θεραπεία. Αυτό μπορεί να αποδοθεί στην αποτελεσματικότητα των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται και στην αύξηση των εγκρίσεών τους.
Η στοχευμένη θεραπεία αναμένεται να αυξηθεί περίπου κατά 18% εξαιτίας των περιορισμένων ανεπιθύμητων ενεργειών που παρουσιάζει και της μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας που εμφανίζει στην αντιμετώπιση της ασθένειας.
Όσον αφορά το τμήμα της ακτινοθεραπείας εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει σταθερή ανάπτυξη κατά την περίοδο πρόβλεψης λόγω του αυξανόμενου αριθμού των προχωρημένων περιπτώσεων μελανώματος και της χρήσης της ακτινοβολίας ως βοηθητικής θεραπείας μετά τη χειρουργική επέμβαση. Η ακτινοθεραπεία σπάνια χρησιμοποιείται σαν πρωτογενής θεραπεία. Χορηγείται μόνο σε ασθενείς που βρίσκονται στο στάδιο 4, οι οποίοι δεν μπορούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}