Το διαδίκτυο είτε μπορεί να κάνει καλό είτε ζημιά ανάλογα με το πώς το χειρίζεται κάποιος. Αποτελεί καινούργιο άγχος των γονέων. Πώς δηλαδή θα χειριστεί ο γονέας τη σχέση του παιδιού του με το interenet. Ο ρόλος του γονιού δεν θα πρέπει να είναι τόσο πολύ αστυνομικός, αν και δεν μπορεί να μην είναι και τελείως.
Σίγουρα θα πρέπει να προσέχει. Πάνω από όλα είναι ότι ένας γονέας θα πρέπει να φροντίσει ο ίδιος να ασχοληθεί με το διαδίκτυο και να μπορέσει να βοηθήσει το παιδί να κάνει τα πρώτα του βήματα στο διαδίκτυο μαζί του. Το παιδί μπορεί κάποια στιγμή να μπει και σε ένα απαγορευμένο site.Αν ένας γονιός ασχοληθεί με το διαδίκτυο και μπορέσει με το παιδί του να κάνει πράγματα μέσα από αυτό, όπως να το βοηθήσει να βρει θέματα για μια εργασία ή σε μια συζήτηση που κάνουν για θέματα ιστορίας ακόμα και για θέματα ναρκωτικών.
Μπορεί ο ίδιος ο γονιός να κάνει μια κουβέντα με το παιδί του και να ψάξει μέσα στο διαδίκτυο να βρει κάποια στοιχεία για τις ουσίες και να μιλήσει στο παιδί του γι αυτά. Το θέμα είναι ότι πρέπει να το χρησιμοποιήσει θετικά κα όχι αρνητικά, όχι να το φοβάται, γιατί αν το απαγορεύσει τότε θα γίνει ο απαγορευμένος καρπός που το παιδί θα επιθυμεί διακαώς και κάποια στιγμή θα μπει στο internet, στο σπίτι ενός φίλου του και θα μπει σε site που είναι απαγορευμένα.
Είναι πάνω από όλα θέμα σχέσης.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}