Πριν εξετάσουμε την ακμή, η οποία σχηματίζεται σε λιπαρό δέρμα, να μελετήσουμε με λεπτομέρεια την περίπτωση σμηγματόρροιας. Πρώτη περίπτωση σμηγματόρροιας είναι αυτή, στην οποία οι πόροι δεν είναι φραγμένοι, και αφήνεται το σμήγμα να ρέει συνεχώς. Αυτή η περίπτωση δεν οδηγεί σε καμία εκδήλωση παθολογικού χαρακτήρα. Στο κεφάλι μόνο είναι δυνατόν να προκαλέσει πρόωρο αλωπεκία.
Τρεις μπορούμε να πούμε ότι είναι οι αιτίες που καθορίζουν αυτή την πάθηση (σμηγματόρροια)
1) Ενδοκρινικός παράγων
2) Νευρικός παράγων
3) Τρόπος ζωής
Η σμηγματόρροια δεν εμφανίζεται πριν από την εφηβεία , και βρίσκεται στο αποκορύφωμά της κατά την εφηβεία. Είναι φανερό λοιπόν ότι επιδρούν πολύ οι ορμονικοί παράγοντες.
Κάτω από την επίδραση του νευροφυτικού συστήματος βρίσκεται πάντα η στεατώδης έκκριση. Επίσης και το νευρικό σύστημα επιδρά στην έκκριση των σμηγματογόνων αδένων, γι' αυτό σε μεγάλο ποσοστό συναντάμε ρευστή σμηγματόρροια και ακμή σε άτομα που κάνουν καθιστική ζωή και είναι συγκινησιακά.
Όταν δημιουργούμε αυξημένες καύσεις με τα σπορ και τη ζωή στην ύπαιθρο, μπορούμε να έχουμε πολύ ευεργετικά αποτελέσματα επί της σμηγματόρροιας. Από τις χημικές ουσίες, οι οποίες ανακόπτουν τη σμηγματόρροια, είναι το θείο και η καμφορά, και είναι τα γνωστότερα και τα κλασσικότερα. Η καμφορά χρησιμοποιείται συχνά από μορφή καμφορούχου οινοπνεύματος, που μπορούμε να το παρασκευάσουμε ως εξής : σε εκατό (100) ml καθαρό οινόπνευμα 70ο C, θα βάλουμε δύο ταμπλέτες καμφοράς , και τη χρησιμοποιούμε σαν λοσιόν. Επίσης θα πρέπει να αποφεύγουμε ποτά και βαριά φαγητά.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}