Αν πήρες φέτος δώρο Πάσχα, ωραία θα ήταν να δώσεις λίγα από τα ευρώ σου σε μια φιλανθρωπική οργάνωση –στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, ας πούμε, που παλεύουν με τα θηρία από τη μια στην Υεμένη και από την άλλη στη Μόρια. Αν, όμως, δεν σου περισσεύουν λεφτά, αλλά παρ’ όλα αυτά θέλεις να κάνεις μια μικρή καλή πράξη, διάβασε παρακάτω. Ίσως έχουμε μερικές καλές ιδέες που σε ενδιαφέρουν.
Μάθε τους γονείς σου να μπαίνουν στο Facebook. Ή να κάνουν βιντεοκλήσεις. Ή συναλλαγές μέσω web banking, που στήνονται κάθε μήνα στις ουρές να πληρώσουν λογαριασμούς. Ένα μίνι σεμινάριο τεχνολογίας, που δεν θα σου κοστίσει παρά ένα μισάωρο από τον χρόνο σου.
Κάνε λίγη παρέα στην ηλικιωμένη γειτόνισσά σου. Αν ντρέπεσαι επειδή (νομίζεις ότι) δεν έχεις τίποτα να της πεις, μην ανησυχείς. Έχει αυτή.
Βγάλε βόλτα τον σκύλο του φίλου σου που δουλεύει ανάποδες ώρες από εσένα. Καλή πράξη και για τον σκύλο (που θα πάει έξτρα βόλτα) και για τον φίλο, που θα έχει λιγότερες τύψεις για το πόσες ώρες τον αφήνει μόνο του.
Κάνε εκείνη την δουλειά που ήταν η σειρά του συγκάτοικου/ συντρόφου σου να κάνει, πριν γυρίσει από τη δουλειά.
Βγες με εκείνον τον φίλο/ γνωστό/ συνάδελφο που ξέρεις ότι περνάει δύσκολα και (λέει ότι) δεν θέλει να τα συζητήσει. Θέλει. Απλώς φοβάται ότι θα χαλάσει όλων το κέφι. Αν την πρώτη φορά αρνηθεί, επίμενε. Θα σε ευγνωμονεί.
Μαγείρεψε ένα πολύ φάνσι γεύμα για κάποιον που αγαπάς πολύ. Πρώτο πιάτο, δεύτερο πιάτο και τέτοια υπερβολικά, ναι. Στο μεγαλείο τους.
Φεύγοντας από το σουβλατζίδικο, ζήτα πακέτο ένα έξτρα σουβλάκι. Δωσ’ το σε έναν άστεγο.
Όταν έχει παλιόκαιρο, πήγαινε μόνος σου να πάρεις φαγητό απέξω, αντί να παραγγείλεις. Εναλλακτικά, μαγείρεψε.
Αν φτιάξεις κέικ, ή παραγγείλεις πίτσες και μείνουν, φέρ’ τις την άλλη μέρα στο γραφείο. Θα κερδίσεις την αιώνια ευγνωμοσύνη όλων.
Βγάλε ένα μπολάκι με νερό έξω από το σπίτι για τα αδέσποτα της γειτονιάς σου. Ιδανικά, αν σου φτάνουν τα λεφτά, κι άλλο ένα με φαγητό.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}