Τα αλλεργικά συμπτώματα είναι ενοχλητικά για τους περισσότερους, αν όμως το παιδί σας πάσχει από αλλεργίες και το έχετε δει να υποφέρει, τότε ξέρετε πως τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο απλά. Αν τα συμπτώματα – ειδικά η φαγούρα στα μάτια και το μπούκωμα στην μύτη – αφεθούν εκτός ελέγχου, μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα. Αν το παιδί σας δυσκολεύεται να κοιμηθεί το βράδυ, ή αν αισθάνεται άσχημα κατά τη διάρκεια της ημέρας δείτε τι μπορείτε να κάνετε:
Περισσότερο νερό
Αν το παιδί σας έχει αναπνευστικά συμπτώματα και βρίσκονται σε έξαρση, λίγα πράγματα μπορούν να βοηθήσουν όσο το νερό. Ελαττώνει τη σφοδρότητα των συμπτωμάτων και αυξάνει την υγρασία των μεμβρανών που παγιδεύουν τα αλλεργιογόνα. Άλλη μια καλή επιλογή είναι οι σούπες και οι ζωμοί.
Περισσότερος ύπνος
Το παιδί σας (όπως και εσείς) χρειάζεται επιπλέον ύπνο όταν αντιμετωπίζει ένα κρύωμα ή την γρίπη, και το ίδιο συμβαίνει με τα αλλεργικά συμπτώματα. Ο οργανισμός μας και το ανοσοποιητικό μας σύστημα λειτουργούν καλύτερα όταν είμαστε ξεκούραστοι.
Κομπρέσες
Αν τα μάτια του παιδιού σας το φαγουρίζουν, τότε μία κρύα κομπρέσα μπορεί να το ανακουφίσει σημαντικά.
Ένα ζεστό ντους
Ο ατμός του ντους θα βοηθήσει το παιδί σας με παρόμοιο τρόπο όπως η σούπα. Βάλτε το παιδί σας στο ντους, αφήστε το ζεστό νερό να τρέχει και κλείστε την πόρτα. Ο ατμός θα μαλακώσει τον λαιμό και την μύτη του.
Μέλι
Αν ένα από τα συμπτώματα του παιδιού σας είναι ο βήχας, το μέλι μπορεί να βοηθήσει. Προστατεύει τον λαιμό και τον μαλακώνει, άρα μια κουταλιά πριν τον ύπνο μπορεί να ανακουφίσει από τον βραδινό βήχα. Προσοχή, όμως: μην δίνετε μέλι σε παιδιά κάτω των 12 μηνών.
Γυμναστική
Ακόμα και αν το παιδί σας δεν νιώθει πάρα πολύ καλά λόγω των αλλεργικών του συμπτωμάτων, είναι καλό να παραμένει δραστήριο. Η γυμναστική είναι εκπληκτικός τρόπος να βελτιώσουμε την υγεία μας, αλλά και να μειώσουμε τα συμπτώματα και τη σφοδρότητά τους. Βελτιώνει την αναπνοή και τη δράση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αν, όμως, το παιδί σας πάσχει από αλλεργίες που σχετίζονται με τους εξωτερικούς χώρους (όπως π.χ. στη γύρη), τότε αποφύγετε την γυμναστική έξω τις επικίνδυνες μέρες.
Δείτε τι μπορείτε να κάνετε φαρμακευτικά
Μιλήστε με τον γιατρό σας, καθώς κάθε παιδί είναι διαφορετική περίπτωση. Δείτε ποιες είναι οι επιλογές σας για διάφορα φάρμακα που θα μπορούσε να πάρει το παιδί σας, αλλά και ο κατάλληλος χρόνος για να τα πάρει.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}