Είναι πολύ σημαντικό, τόνισε, που μπορούμε να μιλάμε για τον ιό HPV, με την βοήθεια ερευνών και μελετών που είναι δύναμη. H A.M.K.E «Win Cancer” στηρίζει την Ελληνική Συμμαχία για τον HPV και όλοι πρέπει να βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις, από το δίκτυο των ενεργών πολιτών που ασχολείται με τον αντικαρκινικό αγώνα, μέχρι τους επιστημονικούς φορείς και τους συλλόγους ασθενών.

Η πρόκληση είναι πολύ μεγάλη καθώς μπορεί να εξαλειφθεί μία μορφή καρκίνου. Πέρα όμως από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, υπάρχουν επτά ακόμη καρκίνοι που μπορεί να αντιμετωπισθούν αν εμβολιαστούν τα κορίτσια και τα αγόρια.

Είναι πολύ σημαντικό να φτάσει η ενημέρωση ακόμη και στα πιο απομονωμένα χωριά της Ελλάδας και να τονιστεί η σημασία του εμβολιασμού αλλά και του προσυμπτωματικού ελέγχου, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κρυσταλλίδου.

Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με κοινή προσπάθεια γιατί αυτό που μας δίδαξε η πανδημία, κατέληξε η πρόεδρος της «Win Cancer»,  είναι ότι κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του ιούς και ασθένειες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόση έκθεση στον ήλιο χρειαζόμαστε
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Προτάσεις στον υπουργό Εσωτερικών για ΑΣΕΠ, θέματα δημοσίων υπαλλήλων με αναπηρία, ΟΤΑ
Τι συζητήθηκε κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας