Τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία για τη δωρεάν ή με μειωμένο εισιτήριο μετακίνηση των Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ) για τo έτος 2022, καθορίζει η υπ’ αριθμόν Δ12α/Γ.Π.οικ.99899 με ΦΕΚ 5805 Β’. Η απόφαση αφορά τη δωρεάν μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία της Περιφέρειας Αττικής (πλην της Π.Ε. Νήσων), με τα αστικά μέσα συγκοινωνίας του ΟΑΣΑ [Ο.ΣΥ. Α.Ε. και ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε], της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης με τα αστικά μέσα συγκοινωνίας του ΟΑΣΘ και των λοιπών Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας με τα αστικά μέσα συγκοινωνίας των Αστικών ΚΤΕΛ του Νομού τους. Επιπλέον, αφορά στη δυνατότητα μετακίνησης με μειωμένο εισιτήριο κατά 50% σε όλες τις διαδρομές εσωτερικού των υπεραστικών λεωφορείων των ΚΤΕΛ.

Οπως αναφέρει η απόφαση, η ορθή εφαρμογή των κοινωνικών πολιτικών που αφορά στις μετακινήσεις των ειδικών ομάδων του πληθυσμού, υλοποιείται σε συνάρτηση με τη βασική αρχή του συστήματος, που αφορά τη χρήση προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών από τις ειδικές ομάδες των μετακινουμένων, σύμφωνα και με τη διεθνή πρακτική, ώστε οι αυτές κάρτες να φέρουν τα στοιχεία των κατόχων και να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από αυτούς. 

Αρα: για την μετακίνηση των ανωτέρω δικαιούχων, με μειωμένο κόμιστρο μετακίνησης, απαιτείται η έκδοση προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών μετακίνησης, οι οποίες εκδίδονται σύμφωνα με τους κανόνες του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου και με τους όρους και τις προϋποθέσεις που τίθενται στην υπ’ αρ. 04/2017 γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σχετίζεται η δυσκοιλιότητα με τον πόνο στην πλάτη;
Τα fake news και η συνομωσιολογία για την ευλογιά των πιθήκων
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Τετάρτη