Αυξάνουν, όπως φαίνεται, οι περιπτώσεις παρόχων υπηρεσιών υγείας που ξεκινούν να ενημερώνουν το κοινό για την δυσχερή επίπτωση που έχουν από τα εισπρακτικά μέτρα της Πολιτείας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Συνεταιρισμός Εργαστηριακών Ιατρών Μedisyn ξεκίνησε καμπάνια ενημέρωσης με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και όλων των ενδιαφερόμενων μερών απέναντι στο μέτρο του clawback και τις δυσχερείς επιπτώσεις του, τόσο για τα ιατρεία όσο και για τους πολίτες. 

Οπως υποστηρίζεται, το clawback ως μέτρο περικοπής των πόρων που διατίθενται για την υγεία αποτελεί μια πρακτική που διαχρονικά έχει δημιουργήσει έναν ανήθικο στραγγαλισμό του εισοδήματος των εργαστηριακών ιατρών απειλώντας ευθέως τη βιωσιμότητα των ιατρείων, σε μία κρίσιμη περίοδο που πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα η στήριξη των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο "είναι αδύνατον να μπορέσει κάποιος να αντεπεξέλθει στις συνεχείς απαιτήσεις της τεχνολογίας, της επιστημονικής ενημέρωσης και εξέλιξης και της ανάγκης προσαρμογής κάθε φορά στις ανάγκες των ασφαλισμένων, όταν δεν αποζημιώνεται για την εργασία του".

Τουλάχιστον το κοινό θα είναι ενημερωμένο στην περίπτωση που ξεκινήσουν κινητοποιήσεις.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σχετίζεται η δυσκοιλιότητα με τον πόνο στην πλάτη;
Τα fake news και η συνομωσιολογία για την ευλογιά των πιθήκων
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Τετάρτη