Μηνιαίες απολαβές που θα φτάνουν έως και πάνω από 5.500 ευρώ, θα έχουν οι προσωπικοί γιατροί. Οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι οποίοι θα επιλέξουν να ενταχθούν πλήρως και στο ανώτατο επίπεδο στο νέο σύστημα, θα έχουν ετήσιο εισόδημα έως και 70.000 ευρώ.

Αυτό προκύπτει από σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, η αμοιβή ανά ασθενή θα κυμαίνεται από 20 έως 40 ευρώ για όποιον γιατρό εξαντλήσει το όριο των 2.000 εγγεγραμμένων ασθενών.

Όπως είπε, οι ετήσιες απολαβές θα κυμαίνονται κατ' ελάχιστο στις 40.000 ευρώ και μεσοσταθμικά θα φτάνουν τις 60.000 ευρώ το χρόνο, ενώ υπό προϋποθέσεις οι ετήσιες αμοιβές τους θα ξεπερνούν ακόμη και αυτό το ήδη υψηλό χρηματικό ποσό.

Οι γιατροί των Κέντρων Υγείας και των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), οι οποίοι θα επιλέξουν να είναι επίσης προσωπικοί γιατροί στο σύστημα της νέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, θα λαμβάνουν, επιπλέον της τακτικής μισθοδοσίας τους, από 10.000 έως 15.000 ευρώ ετησίως και, έτσι θα καλύπτεται δωρεάν όλος ο πληθυσμός της χώρας μας με γιατρούς της πρωτοβάθμιας.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κυτταρική θεραπεία μειώνει την ανοσολογική άμυνα στη μεταμόσχευση νεφρού
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Το ν/σ για την ‘’ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης’’ κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση  
Η Κομισιόν υποχρεώνει φαρμακευτική εταιρεία να ανακαλέσει δηλώσεις για φάρμακο ανταγωνίστριας εταιρείας