Αν αναρωτηθήκατε ποτέ αν το να αλλάζετε γνώμη είναι η καλύτερη απόφαση, νέα έρευνα έρχεται να σας καθυσυχάσει ότι οι πιθανότητες επιτυχίας είναι καλύτερες αν το κάνετε.
Ο καθηγτητής Jason Mattingley και ο Dr Dragan Rangelov, του Queensland Brain Institute (QBI), δήλωσαν ότι είτε είναι συμπεριφορικά ωφέλιμες είτε όχι, οι αλλαγές γνώμης, αποτελούν πεδίο έρευνας.
Επισκόπηση που δημοσιεύτηκε στο Trends in Cognitive Sciences, ρίχνει φως στη μετα-αντίληψη, μια σημαντική νοητική ικανότητα που ορίζεται ως σκέψη για τη σκέψη.
Ο Dr Rangelov δήλωσε ότι η επισκόπηση ήταν μέρος μεγαλύτερης έρευνας για την ετοιμότητα ενός ανθρώπου να αλλάζει γνώμη, ως δείκτης της επίγνωσής του για το πόσο καλά πραγματοποιεί εργασίες.
Πρέπει να υπάρχει κάτι στον εγκέφαλο ή τη συμπεριφορά που ενδεχομένως βοηθά να προβλέψουμε πότε είναι πιθανόν οι άνθρωποι να αλλάξουν γνώμη στο μέλλον, δήλωσε ο ερευνητής.
Προηγούμενες έρευνες εντόπισαν δίκτυο περιοχών στον εγκέφαλο που ενεργοποιούνται όταν οι άνθρωποι αλλάζουν γνώμη αλλά όχι όταν κάνουν μια εργασία.
Ο Dr Rangelov δήλωσε ότι υπέθετε πως πολλοί δεν αγαπούν να αλλάζουν γνώμη λόγω παλαιότερων εμπειριών.
Είναι το ίδιο αποτέλεσμα και τις δυο φορές, αλλά η λάθος απόφαση μετά την αλλαγή γνώμης φέρνει πιο δυνατά συναθιήματα από το να μένει κάποιος στην αρχική απόφαση και να αποτυγχάνει, δήλωσε.
Οι άνθρωποι τείνουν να θυμούνται τις περιστάσεις που άλλαξαν γνώμη και έκαναν λάθος παρά τις φορές που δεν άλλαξαν γνώμηγκαι πήραν μια κακή απόφαση, κάτι που τους κάνει να θεωρούν όιτι είναι κακό να αλλάζουν γνώμη.
Το συμπέρασμα είναι, ότι αλλαγή γνώμης μπορεί να είναι καλή, παρόλο που οι άνθρωποι δεν αγαπούν να το κάνουν.
Πηγές:
Trends in Cognitive Sciences
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το θαυματουργό γκι
Χριστουγεννιάτικη επίσκεψη Γεωργιάδη - Βιλδιρίδη σε 4 νοσοκομεία της Αττικής
4 υγιεινά πιάτα για το γιορτινό τραπέζι