Το IQOS ILUMA, η επόμενη γενιά στα προϊόντα θέρμανσης καπνού, έφτασε και στην Ελλάδα. Η χώρα μας είναι μόλις η 4η σε όλο τον κόσμο που υποδέχεται τη νέα τεχνολογία και η Παπαστράτος ενισχύει το χαρτοφυλάκιο των μη καιόμενων προϊόντων της. Ήδη 450.000 καπνιστές στην Ελλάδα έχουν υιοθετήσει το IQOS κι έχουν διακόψει το κάπνισμα.
Το νέο προϊόν, χάρη στο καινοτόμο σύστημα SMARTCORE INDUCTION SYSTEMTM που θερμαίνει επαγωγικά τον καπνό, χωρίς χρήση λεπίδας, δεν χρειάζεται καθαρισμό, ενώ μειώνεται ακόμη περισσότερο η παραγωγή οσμών. Για τη χρήση του έχουν δημιουργηθεί νέες θερμαινόμενες ράβδοι καπνού που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά με το IQOS ILUMA, οι οποίες παράγονται στο εργοστάσιο της εταιρείας στον Ασπρόπυργο, που από το 2018 αποτελεί ένα από τα δύο κύρια κέντρα αποκλειστικής παραγωγής καπνικών προϊόντων νέας γενιάς της Philip Morris International σε όλο τον κόσμο.
Για την παραγωγή των θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το IQOS ILUMA, η Παπαστράτος ανακοίνωσε το 2021 νέα επένδυση ύψους 125 εκατ. ευρώ, η οποία έχει από τότε επεκταθεί και σήμερα φτάνει τα 170 εκατ. ευρώ. Η συνολική επένδυση για εργασίες που θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2023 αναμένεται να ξεπεράσει τα 250 εκατ. ευρώ. Η επένδυση αυτή επιτρέπει στην εταιρεία να ενισχύσει σημαντικά την παραγωγική και εξαγωγική της δυναμικότητα.
Με αφορμή την κυκλοφορία του IQOS ILUMA στην ελληνική αγορά, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, δήλωσε:
«Στην Παπαστράτος έχουμε μάθει να μιλάμε με τις πράξεις μας. Η κυκλοφορία στην ελληνική αγορά του IQOS ILUMA μας φέρνει πιο κοντά στην υλοποίηση του στόχου μας, προκειμένου μέχρι το 2023 το 75% των καθαρών εσόδων μας να προέρχεται από προϊόντα εναλλακτικά του τσιγάρου. Η επένδυση στην τεχνολογία είναι συνεχής. Πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε να εμπλουτίζουμε το χαρτοφυλάκιο μας με νέα, καινοτόμα προϊόντα χωρίς καύση, τα οποία θα προσφέρουν ακόμη περισσότερες επιλογές στους ενήλικες καπνιστές».
Πηγές:
euro2day
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σκοτεινή τριάδα προσωπικότητας: Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Το ηλεκτρονικό "βραχιολάκι" θα μειώσει τις αναμονές στα Επείγοντα;
Κλινικές περιπτώσεις θρόμβωσης και κατάλληλες θεραπευτικές αποφάσεις