Την περίοδο που ζούμε, τις περισσότερες φορές που θα σκεφτούμε μήπως να πάμε στον γιατρό για κάτι που μας ανησυχεί, θα πείσουμε τον εαυτό μας ότι δεν είναι τίποτα, και ότι καλύτερα να περιμένουμε. Άλλωστε, αυτή τη στιγμή τα νοσοκομεία είναι από τα πιο επικίνδυνα σημεία για να βρεθείτε αν είστε σε ευπαθή ομάδα για να κολλήσετε κορωνοϊό.

Κι όμως, υπάρχουν ορισμένα συμπτώματα που είναι εύκολο να τα παραβλέψουμε, να θεωρήσουμε πως δεν είναι σημαντικά και να καταλήξουμε με κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Ας μιλήσουμε για μερικά από αυτά τα συμπτώματα, και συγκεκριμένα για αυτά του ουροποιητικού συστήματος.

Αίμα στα ούρα

Το αίμα στα ούρα δεν πρέπει ποτέ να το αγνοούμε. Επίσης, δεν χρειάζεται να φαίνεται ξεκάθαρα - αν παρατηρήσετε τα ούρα σας να έχουν ελαφρώς καφέ ή ροζ χρώμα, μπορεί να υπάρχει αίμα. Πολλές φορές, το αίμα στα ούρα είναι σημάδι ουρολοίμωξης, αλλά και πάλι είναι σημαντικό να μιλήσετε με τον γιατρό σας για να καθορίσετε γιατί συμβαίνει. Υπάρχουν περιπτώσεις που το αίμα στα ούρα μπορεί να σηματοδοτεί κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα, όπως λοίμωξη στα νεφρά, ή ακόμα και καρκίνο των νεφρών.

Συνεχής ανάγκη για ούρηση

Αν σας συμβαίνει αυτό, ακόμα κι αν δεν υπάρχει μεγάλη ποσότητα ούρων κάθε φορά, πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας. Μπορεί να είναι από μια απλή ουρολοίμωξη, μέχρι και κάποιο [πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα - πρόβλημα με τον προστάτη ίσως, ή υπερδραστήρια κύστη. Αν παράγονται κάθε φορά φυσιολογικές ως και μεγάλες ποσότητες ούρων, τότε μπορεί να είναι και διαβήτης που έχει αφεθεί εκτός ελέγχου.

Κατακράτηση ούρων

Αυτό μπορεί να συμβεί συχνά σε άνδρες άνω των 50, στους οποίους έχει αυξηθεί σε μέγεθος ο προστάτης. Στις γυναίκες μπορεί να είναι σύμπτωμα κάποιας πολύ σοβαρής πάθησης, από πέτρες στην κύστη μέχρι και καρκίνο. Αυτό το σύμπτωμα πρέπει να το αναφέρετε αμέσως στον γιατρό σας.

Πόνος κατά την ούρηση

Η αίσθηση πόνου ή καψίματος κατά την ούρηση δεν είναι ποτέ σύμπτωμα που πρέπει να αγνοηθεί. Μπορεί να είναι κάτι απλό, όπως μια μυκητίαση, μέχρι και κάτι πιο σοβαρό, όπως γονόρροια, ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες αν δεν το αντιμετωπίσουμε άμεσα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Περιεμμηνόπαυση: Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον γυναικολόγο σας
ECDC: Σημαντική αύξηση κρουσμάτων συγκυτιακού ιού - Ποιους απειλεί ο RSV
Διοικητές νοσοκομείων: Παράδοξα και αντιφάσεις ενός διαγωνισμού