Ορισμένοι ασθενείς με αρχικό καρκίνο όρχεων, ενδεχομένως μπορεί να μη χρειάζονται χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία, αναφέρουν ερευνητές.
Μπορεί πιθανόν να είναι αρκετή η εγχείρηση για την αφαίρεση λεμφαδένων στον οπισθοπεριτοναϊκό χώρο.

Η Dr. Sia Daneshmand, του University of Southern California, δήλωσε ότι η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ότι η πλειοψηφία των συμμετεχόντων θεραπεύτηκε με εγχείρηση μόνο, αποφεύγοντας την τοξικότητα των συμβατικών θεραπειών.

Ο καρκίνος των όρχεων συνήθως είναι αντιμετωπίσιμος και πιο συχνά επηρεάζει νέους άντρες 15 έως 35.

Η συνήθης αγωγή είναι η χημειοθεραπεία και η ακτινοθεραπεία για τη συρρίκνωση και εξουδετέρωση του καρκίνου στους λεμφαδένες, ενώ όταν αποτυγχάνουν, συχνά πραγματοποιείται εγχείρηση. Όμως η χημειοθεραπεία και η ακτινοθεραπεία συνδέονται με μακροχρόνιες ανεπιθύμητες ενέργειες.
Οι ερευνητές μελέτησαν 55 ασθενείς από 12 ιδρύματα. Οι ασθενείς προηγουμένως είχαν υποβληθεί σε εγχείρηση για την αφαίρεση των όρχεων, εκεί που ξεκίνησε ο καρκίνος και ο καρκίνος δεν εξελίχτηκε πέρα από τον οπισθοπεριτοναϊκό χώρο.

Στην έρευνα οι ασθενείς υποβλήθηκαν σε εγχείρηση αφαίρεσης αυτών των λεμφαδένων.

Περίπου το 81% των ασθενών ήταν ελεύθεροι υποτροπής 2 χρόνια αργότερα. Το 20% με υποτροπή αντιμετωπίστηκε με επιτυχία, είτε με χημειοθεραπεία είτε με επιπλέον εγχείρηση, με συνολικό ποσοστό επιβίωσης 100%.

H έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of Clinical Oncology.

Πηγές:
Journal of Clinical Oncology.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απλές συμβουλές για διατροφή και καλή υγεία
CrossFit: Όσα θέλετε να ξέρετε
Από τη διάγνωση στην ανάγνωση του μυαλού;