Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το αντηλιακό κατά τη διάρκεια αυτών των ζεστών ημερών για να αποτρέψουμε τη βλάβη του δέρματος. Ο ήλιος όμως προκαλεί βλάβη και στα μαλλιά μας. Αυτή η βλάβη θα γίνει ορατή με τη μορφή αποχρωματισμού, ξηρών και εύθραυστων τριχών, σπασμένων άκρων, λέπτυνσης της τρίχας και φριζαρίσματος.

Ο ήλιος μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σας με τους εξής τρόπους:

Μπορεί να τα κάνει ξηρά, εύθραυστα και φριζαρισμένα

Ακριβώς όπως το πολύ πιστολάκι μπορεί να προκαλέσει βλάβη, το ίδιο συμβαίνει και με τον ήλιο. Αν παρατηρήσετε ότι τα μαλλιά σας έχουν αρχίσει να στεγνώνουν, να φριζάρουν ή να είναι εύθραυστα, μπορεί να είναι σημάδι ότι είναι κατεστραμμένα. Τα πιο λεπτά και ανοιχτόχρωμα μαλλιά είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε αυτό.

Μπορεί να αλλάξει το χρώμα των μαλλιών σας

Αυτό μπορεί να είναι ευχάριστο (σκεφτείτε τις φυσικές ανταύγειες των διακοπών – και αυτές, ζημιά στην τρίχα είναι στην ουσία), μέχρι και δυσάρεστο (σκεφτείτε πρόωρο γκριζάρισμα).

Τι είναι το αντηλιακό μαλλιών;

Είναι ένα προϊόν που προσφέρεται από πολλές εταιρείες, και στην ουσία είναι σπρέι που έχει ως σκοπό να προστατεύσει τα μαλλιά σας από τη ζημιά του ήλιου. Δημιουργεί ένα προστατευτικό φράγμα, όπως θα έκανε και στο δέρμα μας και αντανακλά ή απορροφά τις υπεριώδεις ακτίνες.

Βέβαια, αυτό προστατεύει την τρίχα και είναι μια διαδικασία διαφορετική. Για το τριχωτό της κεφαλής, θα χρειαστούμε κανονικό αντηλιακό – κάτι που δεν είναι εύκολο να βάλουμε, ειδικά αν έχουμε πλούσια μαλλιά, συνεπώς είναι ένας πολύ καλός λόγος να φοράμε καπέλο τις ημέρες με έντονη ηλιοφάνεια. Πάντως υπάρχουν προϊόντα που έχουν ως σκοπό να προστατεύσουν το τριχωτό της κεφαλής από τον ήλιο, αλλά αυτά δεν είναι τα αντηλιακά μαλλιών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Δυσκοιλιότητα και ορθοπρωκτικές παθήσεις: Πώς συνδέονται
Boυλή - Ψυχιατρική μεταρρύθμιση: Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας
Πρώτο κρούσμα πανώλης αιγοπροβάτων στην Αττική