Στα 20 σας, η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας περιλάμβανε μόνο το πλύσιμο του προσώπου σας και την εφαρμογή μιας αντηλιακής κρέμας. Αλλά καθώς μεγαλώνετε, και η επιδερμίδα σας ωριμάζει, ζητήματα όπως οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες, η θαμπάδα και η μελάγχρωση, σας απασχολούν. Για να τα αποτρέψετε ή να καθυστερήσετε την εμφάνισή τους, πρέπει να αλλάζετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Ρουτίνα περιποίησης δέρματος στα 40 σας

Σε αυτή την ηλικία, ο ήλιος διασπά το κολλαγόνο και την ελαστίνη του δέρματος πολύ πιο εύκολα. Επιπλέον, η ηλιακή ακτινοβολία επηρεάζει τη σωστή κυτταρική διαίρεση και μειώνει τη φυσική ικανότητα επιδιόρθωσης του δέρματος, προκαλώντας λεπτές γραμμές και υπερμελάγχρωση.

Για να αποφευχθούν τα παραπάνω, πρέπει να προσθέσετε αντιοξειδωτικά στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας:

  • Ο ορός με βιταμίνη C ή το σέρουμ με βιταμίνη C, αλλά και οι κρέμες προσώπου με νιασιναμίδη διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και μειώνουν το οξειδωτικό στρες από τον ήλιο, το οποίο προστατεύει το δέρμα και βοηθά το DNA να επανορθωθεί.
  • Η αντιρυτιδική κρέμα προσώπου Metacell Renewal B3 της SkinCeuticals με νιασιναμίδη είναι η ολοκληρωμένη καθημερινή φροντίδα προσώπου που διορθώνει τα πρώιμα σημάδια φωτογήρανσης. Η κρέμα αυτή ενυδατώνει το δέρμα, αυξάνοντας την κυτταρική ανανέωση και ενισχύοντας τον ενυδατικό φραγμό του δέρματος. Μειώνει τις δυσχρωμίες και τη διάχυτη ερυθρότητα.
  • Ειδικά για την περιοχή των ματιών, το επαναστατικό αντιοξειδωτικό serum ματιών AOX + Eye Gel της SkinCeuticals προστατεύει την ευαίσθητη αυτή περιοχή από το οξειδωτικό στρες, ενώ παράλληλα προλαμβάνει τα σημάδια γήρανσης. Διορθώνει τα σημάδια φωτογήρανσης και μειώνει το οίδημα και τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Επιπλέον, καταπολεμά τα σημάδια κούρασης επαναφέροντας τη δροσερή και λαμπερή όψη του δέρματος.

Ρουτίνα περιποίησης του δέρματος στα 50

Κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας, οι ορμόνες αρχίζουν να επηρεάζουν το γυναικείο δέρμα. Η απώλεια κολλαγόνου, ελαστίνης και λιπιδίων κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας οδηγεί σε θαμπό, αφυδατωμένο δέρμα.

Επιπλέον, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος συσσωρεύονται στην επιδερμίδα γιατί υπολειτουργεί η διαδικασία αποβολής των κυττάρων, γεγονός που δυσκολεύει την απορρόφηση των πολύτιμων συστατικών των προϊόντων περιποίησης. Για να το καταπολεμήσετε:

  • Κάντε απολέπιση 2-3 φορές την εβδομάδα με ένα απαλό χημικό απολεπιστικό. Αυτό θα βοηθήσει στην αποβολή των νεκρών κυττάρων του δέρματός σας, επιτρέποντας την καλύτερη απορρόφηση των συστατικών και μια πιο λαμπερή επιδερμίδα.
  • Χρησιμοποιήστε πεπτιδική κρέμα που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση του φραγμού του δέρματός σας και στην παραγωγή κολλαγόνου. Η αντιγηραντική κρέμα προσώπου Triple Lipid Restore 2:4:2 της SkinCeuticals είναι η ιδανική θεραπεία που επαναφέρει τα απαραίτητα για το δέρμα λιπίδια (ceramides, φυσική χοληστερόλη, λιπαρά οξέα). Η κρέμα αυτή βελτιώνει την πυκνότητα, την υφή και μειώνει την εμφάνιση πόρων. Χαρίζει ομοιόμορφη όψη και επαναφέρει τη λάμψη ενώ προσφέρει βαθιά 24ωρη ενυδάτωση. Είναι ιδανική για την ξηρή επιδερμίδα.
  • Επιπλέον, η κρέμα σύσφιξης προσώπου για την ώριμη επιδερμίδα A.G.E. Interrupter της SkinCeuticals είναι μια μοναδική θεραπεία που προλαμβάνει την καταστροφή των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης, αποκαθιστά την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά στην επιδερμίδα ενώ προστατεύει το φυσικό φραγμό του δέρματος καταπραΰνοντας τη δυσανεξία από το ξηρό, ώριμο δέρμα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απλές συμβουλές για διατροφή και καλή υγεία
CrossFit: Όσα θέλετε να ξέρετε
Από τη διάγνωση στην ανάγνωση του μυαλού;