Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Παύλος Πολάκης ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για παιδοχειρουργό του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ο οποίος εμφανιζόταν ως ενεργός στο πρόγραμμα χειρουργείων ένα μήνα μετά την συνταξιοδότησή του.

Τόσο ο ίδιος ο γιατρός, μιλώντας στο iatronet.gr, όσο και η διοίκηση του νοσοκομείου με ανακοίνωσή της, διευκρινίζουν πως η απόφαση λύσης της υπαλληλικής σχέσης του γιατρού με το νοσηλευτικό ίδρυμα τους κοινοποιήθηκε μόλις πριν λίγες μέρες, και μετά την κατάρτιση του προγράμματος των χειρουργείων.

Ο μέχρι πρότινος διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής, και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Παίδων, Γεώργιος Τσικόπουλος, μιλά για προσπάθεια του πρώην υπουργού να αμαυρώσει το όνομά του και μια επαγγελματική διαδρομή 35 ετών, υιοθετώντας άκριτα καταγγελία συναδέλφου του από το εσωτερικό της Κλινικής. Από την πλευρά του το νοσοκομείο εκφράζει τη λύπη του για το ότι το όνομα ενός γιατρού με πρωτοπόρες τεχνικές και αμέτρητες διακρίσεις γίνεται αντικείμενο αντιπαράθεσης για μικροπολιτικούς λόγους.

Η ανάρτηση - καταγγελία

Ο Π. Πολάκης επισυνάπτει στην ανάρτησή του, από τη μια μεριά το ΦΕΚ της συνταξιοδότησης του χειρουργού Παίδων, στις 25/9/2023, λόγω συμπλήρωσης ορίου ηλικίας και από την άλλη το πρόγραμμα χειρουργείου στις 23 και στις 27 Οκτωβρίου που εξακολουθεί να εμφανίζει το όνομά του, υπό την ιδιότητα του διευθυντή της Παιδοχειρουργικής Κλινικής.

"Με ποιο θεσμικό καθεστώς; Με ποιανού την απόφαση και την κάλυψη; Ο Διοικητής και υποδιοικητής τι κάνουν;; Είναι ευνομούμενη χώρα αυτή, ή παρακράτος που ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει με βάση τις πλάτες που έχει;;;", αναφέρει. Παράλληλα, ρωτά αν γνωρίζουν κάτι ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, καθώς και ο επίσης βουλευτής Θεσσαλονίκης, Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

Τσικόπουλος στο iatronet.gr: Με προσβάλλει βάναυσα

"Η ανάρτηση του κ. Πολάκη με προσβάλλει βάναυσα και προσπαθεί να αμαυρώσει ένα όνομα και μια επαγγελματική διαδρομή 35 ετών", απαντά μιλώντας στο iatronet.gr ο μέχρι πρότινος διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

"Η κοινοποίηση της απόφασης συνταξιοδότησης κοινοποιήθηκε σε εμένα μόλις στις 24 Οκτωβρίου και έτσι το όνομά μου φαίνεται ακόμα στη λίστα των χειρουργείων, γιατί αυτό καταρτίστηκε πριν από αυτή την ημερομηνία", εξηγεί ο κ. Τσικόπουλος και προσθέτει: "Επιχειρεί να αμαυρώσει το όνομά μου κατάφωρα στη λήξη μιας μακράς διαδρομής. Λίγο πολύ με λέει λαμόγιο, ότι ήρθα και χειρουργούσα με εντολή της διοίκησης αντί να παραδώσω".

Ο κ. Τσικόπουλος αφήνει να εννοηθεί πως η καταγγελία στον Παύλο Πολάκη έγινε "εκ των έσω" και συγκεκριμένα από συνάδελφό του που βιαζόταν να τον αντικαταστήσει παίρνοντας εκείνος τη θέση του διευθυντή. "Ο κ. Πολάκης που συνεργαστήκαμε μαζί ώρες ολόκληρες, άκουσε κάποιον από δω μέσα και με απερισκεψία υιοθέτησε αυτό που λέει. Το δικό μου επίπεδο δεν θα το φτάσουν με τίποτα", αναφέρει με θυμό.

Η ανακοίνωση του Ιπποκράτειου

Η διοίκηση του Ιππποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή της διευκρινίζει πως το όνομα του κ. Τσικόπουλου ήταν ορθώς γραμμένο στο πρόγραμμα των χειρουργείων της εβδομάδας, καθώς αυτό καταρτίστηκε πριν από την κοινοποίηση της απόφασης λύσης της υπαλληλικής σχέσης του ιατρού με το νοσοκομείο.

Παράλληλα, εξαίρει την πορεία και την πολυετή προσφορά του συγκεκριμένου γιατρού και εκφράζει τη λύπη της για το ότι το όνομά του γίνεται αντικείμενο αντιπαράθεσης για λόγους μικροπολιτικής, όπως αναφέρει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου:

"Αναφορικά με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που αφορά ιατρό χειρουργό παίδων αναφέρουμε ότι:

Η διοίκηση του ΓΝΘ 'Ιπποκράτειο' λειτουργεί πάντα με γνώμονα τη διαφάνεια και την αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα. Εν προκειμένω, το ΦΕΚ με την απόφαση αυτοδίκαιης λύσης της υπαλληλικής σχέσης του ιατρού κοινοποιήθηκε στο νοσοκομείο στις 23/10/2023 και την επόμενη μέρα κοινοποιήθηκε και στον ιατρό. Ταυτόχρονα έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες διορισμού προσωρινού προϊσταμένου στο Παιδοχειρουργικό Τμήμα.

Το πρόγραμμα χειρουργείου της εβδομάδας, ετοιμάζεται στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Συνεπώς το όνομα του ιατρού ορθώς ήταν γραμμένο, αφού δεν ήταν ακόμα γνωστή η λύση της υπαλληλικής του σχέσης.

Λυπούμαστε πολύ που ένας ιατρός με εξαιρετική πορεία στην ειδικότητά του εδώ και 34 χρόνια στο Ιπποκράτειο, εν ενεργεία Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Παίδων, με πρωτοπόρες τεχνικές στη χειρουργική παίδων, με αμέτρητες διακρίσεις και ευχαριστήριες επιστολές γονιών από όλη την Ελλάδα και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου μας από τον Ιούλιο του 2014 έως τον Αύγουστο του 2022 ως αιρετός εκπρόσωπος των ιατρών, γίνεται αντικείμενο αντιπαράθεσης για λόγους μικροπολιτικής".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η GSK αγοράζει από την CureVac τα δικαιώματα σε εμβόλια κατά της CoViD και της γρίπης
Κίνδυνος δευτεροπαθούς καρκίνου από κυτταρικές θεραπείες CAR-T
H AMGEN υπερήφανος υποστηρικτής του EuroPride 2024