Τις αρμοδιότητες του νέου γενικού γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας Άρη Αγγέλη, ενέκρινε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, ο κ. Αγγέλης έχει τις εξής αρμοδιότητες:

Υποστήριξη των διοικητικών κυρώσεων, με την αποστολή απόψεων στα Διοικητικά Δικαστήρια, για παραβάσεις της φαρμακευτικής και της περί προϊόντων υγείας και καλλυντικών νομοθεσίας.

Συνυπογραφή πράξεων σχετικά με τη χορήγηση ή ανάκληση άδειας ίδρυσης, εγκατάστασης, λειτουργίας, μεταφοράς, μεταστέγασης, συστέγασης και ανανέωσης μονάδων που ασχολούνται με την παραγωγή ή εμπορία φαρμάκων, καλλυντικών και προϊόντων υγείας αρμοδιότητας ΕΟΦ, καθώς και μονάδων παραγωγής προϊόντων ξηρού ανθού και φαρμακευτικής κάνναβης.

Χορήγηση και ανάκληση αδειών εισαγωγής, εξαγωγής και προμήθειας ναρκωτικών ή ψυχοτρόπων ουσιών και της έκδοσης των σχετικών πιστοποιητικών.

Έγκριση χορήγησης ναρκωτικών σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα, Ιδιωτικές Κλινικές και Φαρμακεία για θεραπευτικούς σκοπούς και επιστροφές ληγμένων φαρμάκων του Κρατικού Μονοπωλίου Ναρκωτικών, καθώς και οι χορηγήσεις και ανακλήσεις πάγιων αδειών αγοράς ναρκωτικών στα ιδιωτικά φαρμακεία.

Έκδοση αποφάσεων περί αποδοχής ή απόρριψης προσφυγών κατά πράξεων του Περιφερειάρχη, οι οποίες εξετάζονται από τη Φαρμακευτική Γνωμοδοτική Επιτροπή, στο πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 10 του ν.1963/1991.

Παροχή απόψεων σε ερωτήματα Περιφερειών ή άλλων φορέων επί θεμάτων φαρμακευτικής νομοθεσίας - λειτουργίας φαρμακείων, καθώς και της αποστολής στοιχείων και απόψεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα Διοικητικά Εφετεία επί θεμάτων προσφυγών φαρμακοποιών που εξετάστηκαν από τη Φαρμακευτική Γνωμοδοτική Επιτροπή, καθώς και επί λοιπών θεμάτων νομοθεσίας περί ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείων.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι υδατάνθρακες χρειάζομαι μετά από μια προπόνηση
Παιδίατροι Β. Ελλάδας: Τελικές προετοιμασίες για την αποστολή στη Μαδαγασκάρη
Η MSD ανάμεσα στις 50 ηγέτιδες εταιρείες που αποτελούν πρότυπα Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα