Μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας συναντήθηκαν την Πέμπτη 21.12.2023 με την ηγεσία του Υπ. Υγείας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Υπουργός Υγείας, κ. Μ. Χρυσοχοΐδης και ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Μ. Θεμιστοκλέους.

Την Ε.Ο.Ο. εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, κ. Αθ. Δεβλιώτης, ο Γ. Γραμματέας, κ. Δ. Κήττας, ο Α΄ Αντιπρόεδρος, κ. Αθ. Υφαντής και ο Ταμίας, κ. Αν. Καλλιφατίδης.

Η ατζέντα της συζήτησης περιλάμβανε σειρά θεμάτων, όπως η συνέχιση του προγράμματος DENTIST pass, η ολοκλήρωση της ψήφισης του νέου Δεοντολογικού Κανονισμού Οδοντιάτρων, η καταγραφή και αντιμετώπιση των ελλείψεων οδοντιατρικού προσωπικού στις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες δημόσιες δομές υγείας κ.ά.

Ιδιαίτερα θετική ήταν η στάση του Υπουργού, κ. Χρυσοχοΐδη, στην πρόταση της Ε.Ο.Ο. για σειρά εκδηλώσεων για την ανάδειξη της σημασίας της στοματικής υγείας το επόμενο έτος 2024.

Κοινή πεποίθηση των συνομιλητών αποτέλεσε η άμεση ανάγκη στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού με προληπτικά και θεραπευτικά οδοντιατρικά προγράμματα.

 

 

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η GSK αγοράζει από την CureVac τα δικαιώματα σε εμβόλια κατά της CoViD και της γρίπης
Κίνδυνος δευτεροπαθούς καρκίνου από κυτταρικές θεραπείες CAR-T
H AMGEN υπερήφανος υποστηρικτής του EuroPride 2024