Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στις εξετάσεις για απόκτηση ειδικότητας Επείγουσας Ιατρικής, με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο, διευκρινίζονται με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας.

Εκδόθηκε έπειτα από την δημοσίευση σε ΦΕΚ (Β', 7261/23) της Απόφασης Γ5α/Γ.Π.οικ.68023/15.12.2023, με θέμα "Τροποποίηση του άρθρου 1α της υπό στοιχεία Γ5α/Γ.Π.οικ.64845/29-08–2018 απόφασης 'Ονομασία, περιεχόμενο και προϋποθέσεις απόκτησης τίτλου ιατρικής εξειδίκευσης από ιατρούς που κατέχουν τίτλο ιατρικής ειδικότητας' ως προς την εξειδίκευση της Επείγουσας Ιατρικής".

Στην εγκύκλιο αναφέρονται τα ακόλουθα:

  • Ο χρόνος προϋπηρεσίας που απαιτείται να έχει συμπληρωθεί από την ημερομηνία 12-09-2018 και εντεύθεν για τη συμμετοχή στις προβλεπόμενες εξετάσεις μειώνεται στα δύο (2) έτη.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν ιατροί που υπηρετούν με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στο ΕΣΥ και υπηρετούν ή διορίζονται για πρώτη φορά σε ΤΕΠ ή στο ΕΚΑΒ, σύμφωνα με την παρ.1 της ανωτέρω τροποποιητικής Υπουργικής Απόφασης.

  • Μέλη ΔΕΠ, μετά τη συμπλήρωση 2 ετών προϋπηρεσίας ως διευθυντές ΤΕΠ από 12-9-2018, δύνανται να υποβάλλουν αίτηση έως και την 30η Ιουνίου τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την παρ. 4 της ανωτέρω τροποποιητικής Υπουργικής Απόφασης για την απόκτηση του τίτλου εξειδίκευσης, χωρίς εξετάσεις.
  • Ιατροί κλάδου ΕΣΥ με βαθμό διευθυντή που υπηρετούν σε ΤΕΠ μετά τη συμπλήρωση τουλάχιστον 2 ετών προϋπηρεσίας σε ΤΕΠ με βαθμό διευθυντή ή 2 ετών σε ΜΕΘ και 1 έτους σε ΤΕΠ, σε οποιονδήποτε βαθμό κλάδου ΕΣΥ, από 12-9-2018, δύνανται να υποβάλλουν αίτηση έως και την 30η Ιουνίου τρέχοντος έτους για την απόκτηση του τίτλου εξειδίκευσης, χωρίς εξετάσεις, σύμφωνα με την παρ. 3 και 4 της ανωτέρω τροποποιητικής Υπουργικής Απόφασης.

Οι υποψήφιοι ιατροί υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected]  (Διεύθυνση Ιατρών, Λοιπών Επιστημόνων και Επαγγελματιών Υγείας), η οποία συνοδεύεται από αντίγραφο του τίτλου ειδικότητας, Βεβαίωση προϋπηρεσίας από την οποία προκύπτει ο απαιτούμενος κατά περίπτωση χρόνος προϋπηρεσίας και Βιογραφικό Σημείωμα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Chiesi Hellas: Εκπαιδευτικά προγράμματα χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς
Διαδερμική αντιμετώπιση παθήσεων του προστάτη
Σμηγματορροϊκή δερματίτιδα: Πώς να την αντιμετωπίσετε