Με ποινές και διακοπή σύμβασης προειδοποιεί ο ΕΟΠΥΥ όσους συμβεβλημένους παρόχους δεν εκτελούν παραπεμπτικά ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ για ακουστικά βαρηκοΐας, ορθοπεδικές και αναπνευστικές συσκευές, υγειονομικό υλικό, διαιτητικά τρόφιμα, οπτικά είδη και ορθωτικά μέσα. 

Σε σημερινή ανακοίνωση του Οργανισμού επισημαίνεται πως ο ΕΟΠΥΥ δικαιούται να καταγγείλει οποτεδήποτε και αζημίως τη σύμβαση, εφόσον διαπιστωθεί παράβαση οποιουδήποτε όρου της. Προβλέπονται, επίσης, άλλες κυρώσεις, όπως ποινικές, πειθαρχικές και αστικές.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ καλεί τους παρόχους να τηρούν απαρέγκλιτα τους όρους των συμβάσεων και τη νομοθεσία, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο διακοπής των συμβάσεων για 18 μήνες από την ημερομηνία διαπίστωσης της παράβασης. 

Με προηγούμενη ανακοίνωση, η αρμόδια Διεύθυνση του Οργανισμού καλούσε τους ασφαλισμένους να ενημερώνουν ηλεκτρονικά τη Διεύθυνση Συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ σε περίπτωση άρνησης παροχής υπηρεσιών ή μη εκτέλεσης παραπεμπτικών(e-mail: [email protected]) προκειμένου να προβαίνει στις νόμιμες ενέργειες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Μεταξά": Οι πρώτες θεραπείες ογκολογικών ασθενών στο σπίτι τους
Πώς να μάθω στο παιδί μου να διαχειρίζεται το στρες
ECDC: Αυξημένη δραστηριότητα της CoViD στην Ευρώπη - Η εικόνα στην Ελλάδα