Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι της AbbVie στην Ελλάδα, για 9η  συνεχή χρονιά και για μία εβδομάδα, στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος ‘Week of Possibilities’ συμμετείχαν σε εθελοντικές δράσεις, δίνοντας έμφαση σε δράσεις με ισχυρό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Το πρόγραμμα Week of Possibilities της AbbVie, είναι ένα παγκόσμιο πρόγραμμα που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με χιλιάδες εργαζόμενους – εθελοντές της εταιρείας να ενώνουν για μία εβδομάδα δυνάμεις με Οργανισμούς και κοινωνικούς φορείς και να μοιράζονται μία κοινή εμπειρία εθελοντισμού προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Από τις 25 έως τις 28 Ιουνίου 2024, η ομάδα #AbbVieGivesBack Ελλάδας αποτελούμενη από 135 εθελοντές συμμετείχε σε τέσσερις διαφορετικές εθελοντικές δράσεις, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι δράσεις υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό, περιβαλλοντικό και ανθρωπιστικό οργανισμό We4All. Οι πρωτοβουλίες της We4All εστιάζουν σε δράσεις αναδάσωσης, δενδροφύτευσης και προστασίας δασικών εκτάσεων, σε δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και υποστήριξης ευάλωτων κοινοτήτων.

Η ομάδα #AbbVieGivesBack, την Τρίτη 25 Ιουνίου, πραγματοποίησε καθαρισμό και συλλογή απορριμμάτων στη Λίμνη Μπελέτσι στην Πάρνηθα, η οποία επλήγη από πρόσφατες πυρκαγιές. Στο τέλος της δράσης οι εθελοντές της AbbVie συμμετείχαν σε συνεδρία γιόγκα, με εκπαιδευτή τον Πάνο Κοντογιώργο, επικεντρώνοντας σε ασκήσεις αναπνοής και στη σύνδεση με τη φύση μέσω της παρατήρησης των καμένων εδαφών και του θετικού αντίκτυπου της δράσης καθαρισμού για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.

Συνεχίζοντας την κοινωφελή τους δράση, οι εθελοντές της AbbVie επισκέφθηκαν τη Μονάδα Προστασίας Παιδιού Πεντέλης (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α), την Τετάρτη 26 Ιουνίου. Μαζί με τα παιδιά που φιλοξενούνται στη Μονάδα Προστασίας Παιδιού Πεντέλης πραγματοποίησαν δύο παράλληλες δράσεις. Μία ομάδα εθελοντών, σε συνεργασία με τα παιδιά και τους ειδικούς εκπαιδευτές της We4All δημιούργησαν φυσικές ταΐστρες από κουκουνάρια για τα πουλιά, με στόχο τη διαφύλαξη της ισορροπίας του τοπικού οικοσυστήματος. Παράλληλα, η δεύτερη ομάδα εθελοντών ανέλαβε τον καθαρισμό της δασικής περιοχής πέριξ του κτηρίου και τη φροντίδα των δέντρων στον περιβάλλοντα χώρο της Μονάδας Προστασίας Παιδιού Πεντέλης.

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου, οι εθελοντές της AbbVie και τα ασυνόδευτα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή "Φοίβος" του Οργανισμού "Ζεύξις", παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα της We4All σχετικά με τη σπουδαιότητα των επικονιαστών εντόμων, όπως είναι οι μέλισσες, οι πεταλούδες κ.α. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι εκπαιδευτές της We4All επισήμαναν τη σημασία προστασίας των επικονιαστών, καθώς αυτοί συμβάλλουν στη γονιμοποίηση και στην αναπαραγωγή των φυτών και με τη διεργασία αυτή προστατεύουν ολόκληρα οικοσυστήματα. Επιπλέον, τα παιδιά και οι εθελοντές φύτεψαν ειδικά φυτά για τους επικονιαστές, συμβάλλοντας τόσο στην προστασία τους και στην πρόσβασή τους σε τροφή, όσο και στον εξωραϊσμό του περιβάλλοντα χώρου της δομής.

Η τελευταία δράση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, όπου η ομάδα #AbbVieGivesBack καθάρισε και συνέλεξε απορρίμματα από τον υδροβιότοπο στο Δέλτα του Γαλλικού ποταμού, στο Καλοχώρι, συνεισφέροντας στη διαφύλαξη της πλούσιας και σπάνιας χλωρίδας και πανίδας της περιοχής.

Επιπρόσθετα των εθελοντικών δράσεων, η AbbVie προχώρησε σε δωρεά προς τον Οργανισμό We4All, προσφέροντας 300 καρποφόρα δέντρα για φύτευση, τα οποία θα αξιοποιηθούν στην επόμενη δεντροφυτευτική περίοδο στη Βόρεια Εύβοια.

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της AbbVie, Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη δήλωσε ότι: «Στην AbbVie η ανιδιοτελής προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και η διαφύλαξη της βιωσιμότητας αποτελούν πυρήνα των αξιών μας. Φέτος, στο πλαίσιο του εθελοντικού προγράμματος ‘Week of Possibilities’ εστιάσαμε σ’ έναν συνδυασμό δράσεων κοινωνικής και περιβαλλοντικής συνεισφοράς. Η κλιματική αλλαγή ήρθε για να μείνει και δυστυχώς αποσταθεροποιεί και επιδεινώνει την καθημερινότητα των ανθρώπων, ειδικά των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Είναι υποχρέωση μας να συμμαχήσουμε όλοι και όλες σε δράσεις που συμβάλλουν σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές. Στη δράση του Οργανισμού We4All αναγνωρίσαμε το ίδιο πάθος και την αφοσίωση σε κοινές αξίες. Με χαρά ενώσαμε τις δυνάμεις για να συμβάλλουμε έμπρακτα σε ουσιαστικές δράσεις υπέρ της διαφύλαξης και της αναβάθμισης του περιβάλλοντος και των φυσικών μας πόρων. Ο ενθουσιασμός και η ευαισθησία των εθελοντών μας να είναι πάντα παρούσες και παρόντες στην πρώτη γραμμή, μας συγκινεί και μας κάνει περήφανους. Τους ευχαριστούμε που κάθε χρόνο προτείνουν, σχεδιάζουν και πρωταγωνιστούν σε δράσεις ανεκτίμητης αξίας για το περιβάλλον και τους συνανθρώπους μας». 

Η Μελίνα Θωμαΐδου, Head of Communications & Patient Relations της AbbVie σημείωσε ότι: «Με κάθε εθελοντική μας πράξη αφήνουμε το αποτύπωμα της αγάπης μας για το περιβάλλον και τους συνανθρώπους μας. Η δύναμή μας στην AbbVie βρίσκεται στην ενότητά μας και στην υπευθυνότητά μας να δρούμε για το κοινό καλό. Μία κοινωνία ευημερεί και προοδεύει όταν λειτουργεί ‘όλοι για έναν και ένας για όλους’. Αυτό πράττουν κάθε χρόνο οι εθελοντές μας και είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς! Κάθε χρόνο γινόμαστε πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι να εμπνέουμε με το παράδειγμά μας και να κινητοποιούμε και άλλους ανθρώπους. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με ανθρώπους και Οργανισμούς που ενστερνίζονται το όραμά μας, όπως φέτος με τoν Οργανισμό We4All. Είμαστε ευγνώμονες γιατί αυτές οι συνεργασίες παράγουν ουσιαστικό αποτέλεσμα και δημιουργούν πραγματικό όφελος για τους συνανθρώπους μας και τον πλανήτη μας».

O Γιάννης Ηλιόπουλος, CEO του οργανισμού We4All ανέφερε ότι «Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε στην Περιβαλλοντική μας Συμμαχία την εταιρεία AbbVie και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Με γνώμονα τους 17 βιώσιμους στόχους του ΟΗΕ, στοχεύουμε σε μία πολύπλευρη συνεργασία η οποία θα συμπεριλαμβάνει τη δημιουργία νέων πνευμόνων πρασίνου, την προσπάθεια αποκατάστασης οικοσυστημάτων που έχουν πληγεί από καταστροφικά φαινόμενα τα τελευταία έτη, αλλά και περιβαλλοντικές δράσεις εθελοντισμού με τους εργαζόμενους της εταιρείας, με σκοπό την πρόληψη και την υιοθέτηση καλών πρακτικών για μία πιο βιώσιμη καθημερινότητα. Μεγάλη σημασία και για τους δύο Οργανισμούς έχει η ένταξη και η συμπερίληψη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Γι’ αυτό τον λόγο οι δράσεις μας θα έχουν πολύ έντονο και αυτό το στοιχείο. Με συμμάχους όπως την εταιρεία AbbVie, να στηρίζουν έμπρακτα  και πολύπλευρα το έργο μας, μπορούμε να βλέπουμε με αισιοδοξία ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

Σχετικά με το πρόγραμμα Week of Possibilities

Το πρόγραμμα Week of Possibilities διοργανώνεται από την AbbVie, ξεκίνησε το 2014 και αποτελεί πλέον παγκόσμια παράδοση για την εταιρεία. Μέρος του προγράμματος χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα AbbVie Foundation και επικεντρώνεται σε δράσεις που υλοποιούνται στις τοπικές κοινότητες που ζουν και εργάζονται οι υπάλληλοι της AbbVie, σε όλον τον κόσμο. Σε κάθε χώρα όπου πραγματοποιείται το πρόγραμμα, επιλέγονται δράσεις προσφοράς οι οποίες διασφαλίζουν ότι οι εθελοντικές προσπάθειες της AbbVie ευθυγραμμίζονται με τις ανάγκες κάθε τοπικής κοινότητας. Οι τοπικές δράσεις σχεδιάζονται και υλοποιούνται σε συνεργασία με μη κερδοσκοπικούς εταίρους που βρίσκονται δίπλα στις κοινότητες που εξυπηρετούνται.

Σχετικά με την AbbVie

Η AbbVie είναι μία παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία προσανατολισμένη στην έρευνα. Δέσμευσή της αποτελεί η ανάπτυξη καινοτόμων, προηγμένων θεραπειών για μερικές από τις πιο σύνθετες και σοβαρές ασθένειες παγκοσμίως. Αποστολή της εταιρείας είναι να αξιοποιήσει την εμπειρία της, τους αφοσιωμένους ανθρώπους της και τη μοναδική προσέγγισή της στην καινοτομία, ώστε να βελτιώσει σημαντικά τις θεραπείες σε πέντε τομείς, Ανοσολογία, Αιματολογία/Ογκολογία, Οφθαλμολογία, Νευρολογία και Αισθητική Ιατρική. Περισσότεροι από 48.000 άνθρωποι της AbbVie εργάζονται καθημερινά σε όλον τον κόσμο για να εξελίξουν τις θεραπευτικές επιλογές για τους ασθενείς, παγκοσμίως.

Σχετικά με τον Οργανισμό We4All

Η we4all είναι ένας διεθνής Μη Κερδοσκοπικός Περιβαλλοντικός και επίσημος εταίρος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Πρόγραμμα Αποκατάστασης του Οικοσυστήματος (Ecosystem Restoration 2021-2030) που ιδρύθηκε το 2018 στην Αθήνα, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι, με motto και αποστολή «Να βοηθήσουμε την Γη να θεραπευτεί και να θυμίσουμε στους ανθρώπους ότι αυτός ο πλανήτης είναι το σπίτι μας». Η we4all ενεργεί σε τρεις βασικούς άξονες δράσεων που εστιάζουν στην φροντίδα και προστασία του περιβάλλοντος, στην περιβαλλοντική εκπαίδευση μέσω προγραμμάτων σε σχολεία και σεμιναρίων σε εταιρείες, φορείς και οργανισμούς καθώς και στην υποστήριξη και την κοινωνική ένταξη ατόμων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Παιδίατροι Β. Ελλάδας: Τελικές προετοιμασίες για την αποστολή στη Μαδαγασκάρη
Η MSD ανάμεσα στις 50 ηγέτιδες εταιρείες που αποτελούν πρότυπα Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα
Ικανοποίηση από το σεξ σε γυναίκες και άνδρες έπειτα από κολποπλαστική [μελέτη]