Η AbbVie (NYSE: ABBV) ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά της Cerevel Therapeutics (NASDAQ: CERE). Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η Cerevel εντάσσεται, πλέον, στην AbbVie.

«Η εξαγορά της Cerevel ενισχύει τα θεμέλια της AbbVie στον τομέα της νευρολογίας και μας δίνει την κατάλληλη τοποθέτηση, ώστε να επιτύχουμε βιώσιμες και μακροπρόθεσμες επιδόσεις, την επόμενη δεκαετία», δήλωσε ο Robert A. Michael, Chief Executive Officer της AbbVie. «Οι νέοι συνάδελφοί μας από τη Cerevel μοιράζονται τη δέσμευσή μας για να συμβάλλουμε θετικά και ουσιαστικά στη ζωή των ασθενών που ζουν με νευρολογικές και ψυχιατρικές παθήσεις. Καλωσορίζουμε με ενθουσιασμό την ταλαντούχα ομάδα της Cerevel στην AbbVie».

Η Cerevel διαθέτει πολλά προγράμματα με θεραπείες υπό ανάπτυξη, για διάφορες νευρολογικές και ψυχιατρικές παθήσεις, όπως η σχιζοφρένεια, η νόσος του Πάρκινσον και οι διαταραχές της διάθεσης, όπου καταγράφονται σημαντικές ανεκπλήρωτες ανάγκες για τους ασθενείς. Οι θεραπευτικές λύσεις υπό ανάπτυξη της Cerevel συμπληρώνουν, σε μεγάλο βαθμό, το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο της AbbVie στη νευρολογία και η ολοκλήρωση της εξαγοράς αποτελεί σημαντικό βήμα προόδου για την παροχή νέων και καλύτερα ανεκτών θεραπειών.

Το emraclidine, ένας δυνητικά καλύτερος στην κατηγορία του αντιψυχωσικός παράγοντας επόμενης γενιάς, είναι ένας θετικός, αλλοστερικός ρυθμιστής (PAM) του μουσκαρινικού υποδοχέα Μ4, ο οποίος μελετάται για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας - μίας νόσου που επηρεάζει περίπου 24 εκατομμύρια ανθρώπους, παγκοσμίως.1 Σε μία μελέτη Φάσης 1b, το emraclidine έχει καταδείξει ελπιδοφόρα αποτελεσματικότητα και ασφάλεια, ενώ, παράλληλα, ολοκληρώνονται δύο δοκιμές Φάσης 2 που σχεδιάστηκαν για να επιτρέψουν τη συγκέντρωση στοιχείων για την κατάθεση φακέλου έγκρισης.

Το tavapadon, ένας πρώτος στην κατηγορία του εκλεκτικός μερικός αγωνιστής της ντοπαμίνης D1/D5, για την αντιμετώπιση της νόσου του Πάρκινσον, συμμετέχει επί του παρόντος σε μελέτες Φάσης 3 και διαθέτει δυνατότητες για χρήση τόσο ως μονοθεραπεία όσο και ως συμπληρωματική θεραπεία. Με βάση την αποτελεσματικότητα και το προφίλ ασφάλειας-ανεκτικότητάς του, το tavapadon θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην πρώιμη νόσο του Πάρκινσον, αποτελώντας βραχυπρόθεσμα, μία συμπληρωματική θεραπεία των υφιστάμενων συμπτωματικών θεραπειών της AbbVie για την προχωρημένη νόσο του Πάρκινσον. Πρόσφατα, το tavapadon πέτυχε το πρωτεύον καταληκτικό σημείο, σε μια πιλοτική μελέτη Φάσης 3, ενώ αναμένονται και δεδομένα από πρόσθετες μελέτες Φάσης 3 του tavapadon, εντός του τρέχοντος έτους.

Το CVL-354, που βρίσκεται επί του παρόντος στη Φάση 1, είναι ένας δυνητικά καλύτερος στην κατηγορία του ανταγωνιστής του υποδοχέα των κ-οπιοειδών (KOR) που έχει τη δυνατότητα να παρέχει σημαντικά βελτιωμένη αποτελεσματικότητα και ανεκτικότητα σε σύγκριση με τις υφιστάμενες θεραπείες για τη μείζονα καταθλιπτική διαταραχή. Το darigabat, που βρίσκεται επί του παρόντος στη Φάση 2, είναι ένας θετικός, αλλοστερικός ρυθμιστής (PAM) που στοχεύει επιλεκτικά τις υπομονάδες α 2/3/5 του υποδοχέα GABA τύπου A για την ανθεκτική στη θεραπεία επιληψία και τη διαταραχή πανικού.

Σχετικά με την AbbVie στη Νευρολογία

Στην AbbVie, η δέσμευσή μας για τη διατήρηση της προσωπικής αυτονομίας των ανθρώπων, σε όλον τον κόσμο, που ζουν με νευρολογικές και ψυχιατρικές διαταραχές παραμένει ακλόνητη. Με εμπειρία στον τομέα της Νευρολογίας που υπερβαίνει τις τρεις δεκαετίες, παρέχουμε σημαντικές θεραπευτικές επιλογές σήμερα και προωθούμε την καινοτομία για το μέλλον. Το χαρτοφυλάκιο της AbbVie στον τομέα της Νευρολογίας αποτελείται από εγκεκριμένες θεραπείες για νευρολογικές παθήσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η ημικρανία, οι κινητικές διαταραχές και οι ψυχιατρικές διαταραχές, καθώς και από μια ισχυρή γραμμή, επαναστατικών θεραπειών υπό ανάπτυξη. Έχουμε επενδύσει σημαντικά στην έρευνα και δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε τη βαθύτερη κατανόηση των νευρολογικών και ψυχιατρικών διαταραχών. Κάθε πρόκληση ενισχύει την αποφασιστικότητά μας και μας δίνει ώθηση για νέες ανακαλύψεις και επιστημονικά επιτεύγματα που βοηθούν όσους ζουν με αυτές τις παθήσεις, τους φροντιστές τους και τους κλινικούς γιατρούς. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.abbvie.com.

Σχετικά με την AbbVie

Αποστολή της AbbVie είναι η ανακάλυψη και η διάθεση καινοτόμων φαρμάκων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας σήμερα και απαντούν στις ιατρικές προκλήσεις του αύριο. Επιδιώκουμε να συμβάλλουμε θετικά στη ζωή των ανθρώπων σε αρκετούς θεραπευτικούς τομείς: ανοσολογία, ογκολογία, νευρολογία, οφθαλμολογία καθώς και προϊόντα και υπηρεσίες του χαρτοφυλακίου της Allergan Aesthetics. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την AbbVie, επισκεφθείτε μας στη διεύθυνση www.abbvie.gr.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ECDC: Αμετάβλητη η εκτίμηση κινδύνου για την mpox στην Ευρώπη
Πώς να οργανώσω σωστά γεύματα για το παιδί μου
Επανέρχονται τα σενάρια για καθημερινή εφημέρευση του Κρατικού Νίκαιας