Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν βρέθηκε για δεύτερη φορά θετικός στον κορωνοϊό. Ο 81χρονος έχει εμβολιαστεί και έχει ήπια συμπτώματα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος την Τετάρτη (τοπική ώρα). Ο Μπάιντεν, ο οποίος βρισκόταν σε προεκλογικό ταξίδι στο Λας Βέγκας, θα επιστρέψει τώρα στην ιδιωτική του κατοικία στην αμερικανική πολιτεία Ντέλαγουερ, όπου θα αυτοαπομονωθεί και θα συνεχίσει στο διάστημα αυτό τα επίσημα καθήκοντά του στο ακέραιο.

Το απόγευμα είχε παρουσιάσει συμπτώματα λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού, όπως ρινική καταρροή, ξηρό βήχα και γενική κακουχία, δήλωσε ο γιατρός του.

Ο Μπάιντεν είχε ήδη λάβει την πρώτη δόση του αντιιικού φαρμάκου Covid Paxlovid.

Λόγω της διάγνωσης, ο Μπάιντεν, ο οποίος βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος με μια συζήτηση στο Δημοκρατικό Κόμμα για την πνευματική και σωματική του ικανότητα να είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος, δεν θα μπορέσει να μιλήσει όπως είχε προγραμματιστεί σε μια εκδήλωση που διοργανώνει η λατινοαμερικάνικη οργάνωση για τα πολιτικά δικαιώματα "UnidosUS".

Αυτό δεν είναι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού του Μπάιντεν στο οβάλ γραφείο: είχε ήδη βρεθεί θετικός σε κοροναϊό τον Ιούλιο του 2022. Τότε είχε επίσης υποβληθεί σε θεραπεία με το φάρμακο Paxlovid και βρέθηκε ξανά θετικός στον κορωνοϊό λίγες ημέρες μετά το τέλος της απομόνωσής του από τον κοροναϊό.

Επρόκειτο για "υποτροπή", η οποία συμβαίνει σε σπάνιες περιπτώσεις σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία με Paxlovid, είχε ειπωθεί τότε.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν είχε εμφανίσει μια ήπια νόσηση πριν από δύο χρόνια.

Ο Μπάιντεν ανήκει στην ομάδα κινδύνου λόγω της προχωρημένης ηλικίας του.

Η κατάσταση της υγείας του Μπάιντεν είναι ένα επαναλαμβανόμενο θέμα συζήτησης, ιδίως ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ολυμπιακοί αγώνες 2024 - Παρίσι : Συμβουλές του ECDC για την υγεία επισκεπτών και θεατών
Ανάρτηση πίνακα από ΑΣΕΠ με τους τρεις επικρατέστερους υποψήφιους Διοικητές ανά Υγειονομική Περιφέρεια
Το ασταθές πρόγραμμα ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη κατά 34%