Δύο βραβεία GOLD και ένα BRONZE συγκέντρωσε η φαρμακευτική εταιρεία Sanofi Ελλάδας στα Diversity, Equity & Inclusion Awards 2024, σε αναγνώριση καινοτόμων εταιρικών πρωτοβουλιών για τη συμπερίληψη και ισοτιμία στον χώρο εργασίας. Αναλυτικότερα, κατά την τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιουλίου στο Μουσείο Οίνου – Markou Wine Museum στην Παλλήνη, η Sanofi απέσπασε τις κάτωθι διακρίσεις:

  • Βραβείο GOLD στην κατηγορία Work Place Safety (whistleblowing abuse)/Safety & Trust, για το πρόγραμμα “Speak-Up”
  • Βραβείο GOLD στην κατηγορία Health & Well-Being για το πρόγραμμα “Cancer & Work-Acting Together”
  • Βραβείο BRONZE στην κατηγορία Parental Support, για την πολιτική Παγκόσμιας Γονικής Άδειας

Έχοντας καλλιεργήσει μια κουλτούρα ελεύθερης έκφρασης, η Sanofi Ελλάδας εφαρμόζει το παγκόσμιο εταιρικό πρόγραμμα “Speak-Up”, μέσω του οποίου οι εργαζόμενοι εκπαιδεύονται σε θέματα τήρησης του Κώδικα Δεοντολογίας της εταιρείας και ενθαρρύνονται να αναφέρουν εμπιστευτικά οποιαδήποτε συμπεριφορά ή φαινόμενο που παραβιάζει τις αρχές του Κώδικα, έχοντας στη διάθεσή τους ποικίλα εργαλεία και κανάλια επικοινωνίας.

Με το παγκόσμιο πρόγραμμα “Cancer & Work-Acting Together” η Sanofi παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη στους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο ή άλλη κρίσιμη ασθένεια, αλλά και όσους φροντίζουν κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο με τη νόσο. Παρέχοντας οικονομική υποστήριξη, ευέλικτες εργασιακές ρυθμίσεις και ψυχική συμπαράσταση, το πρόγραμμα καλύπτει όλα τα στάδια της ασθένειας, από τη διάγνωση έως και τα χρόνια που ακολουθούν την επάνοδο στην εργασία. 

Σταθερά προσηλωμένη στη διασφάλιση της ισότητας των φύλων, η εταιρεία εφαρμόζει και στην Ελλάδα την πολιτική της Παγκόσμιας Γονικής Άδειας, συνολικής διάρκειας 14 εβδομάδων μετ’ αποδοχών. Η εν λόγω Γονική Άδεια προσφέρεται σε όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως φύλου, ώστε να έχουν στη διάθεσή τους ποιοτικό χρόνο για να χαρούν αναπόσπαστοι τους πρώτους μήνες της ζωής του νέου μέλους της οικογένειάς τους.

Εμμανουέλα Γεωργιτσοπούλου HR Head Sanofi Greece & Diversity, Equity & Inclusion Lead Central & South Europe: «Οι διακρίσεις μας στα Diversity, Equity & Inclusion Awards 2024 μας τιμούν και επιβεβαιώνουν τη σταθερή αφοσίωσή μας στη δημιουργία ενός υποστηρικτικού και συμπεριληπτικού περιβάλλοντος εργασίας στη Sanofi Ελλάδας, όπου η ισότητα, η υποστήριξη και η ελεύθερη έκφραση προστατεύονται και διασφαλίζονται μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές και προγράμματα».

Tα Diversity, Equity & Inclusion Awards διοργανώθηκαν για τρίτη χρονιά από την BOUSSIAS Events και τη Diversity Charter Greece, έχοντας αναδειχθεί σε καταξιωμένο θεσμό επιβράβευσης των καλύτερων πρακτικών για την ενίσχυση της Διαφορετικότητας, Ισότητας και Συμπερίληψης στην Ελλάδα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μπορεί το ξίδι να μειώσει τα συμπτώματα κατάθλιψης; [μελέτη]
CoViD: Δύο έως πέντε φορές πάνω οι "σκληροί δείκτες" τον τελευταίο μήνα [πίνακας]
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Τρίτη