Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη παρέστησαν σήμερα στην υπογραφή σύμβασης έργου για την ενεργειακή αναβάθμιση, ανακαίνιση και λειτουργική διαμόρφωση Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής (ΚΠΨΥ) στο ιδιόκτητο κτίριο της Παιδικής Πολυκλινικής Αθηνών.

Τη σύμβαση υπέγραψαν η Προσωρινή Διοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιαννούλα Νταβώνη, και ο εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρείας «ΤΕΚΑ Α.Ε», παρουσία στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ που απαρτίζουν την αρμόδια ομάδα έργου με την αξία της σύμβασης να ανέρχεται σε 2.6 εκατ. ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Τους διαγωνισμούς για τα έργα ωρίμασε και διενήργησε η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, με αναθέτουσα αρχή την 1η Υγειονομική Περιφέρεια του Υπουργείου Υγείας.

Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU και υπάγεται στους ειδικούς όρους εκτέλεσης των Δράσεων και Έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε:

«Είμαι χαρούμενος για την πολύ μεγάλη επιτυχία του προγράμματος του Ταμείου Ανάκαμψης σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ που με την επιστασία της Aναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κ. Ειρήνης Αγαπηδάκη έχουμε την ευκαιρία να ανακαινίσουμε νοσοκομεία, κλινικές και κέντρα υγείας σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα υπογράψαμε μία εξαιρετικά σημαντική σύμβαση που αφορά την Παιδική Πολυκλινική Αθηνών μέσω της οποίας θα γίνει πλήρης ενεργειακή αναβάθμιση, ανακαίνιση και λειτουργική διαμόρφωση του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής. H ριζική αναμόρφωση του ΕΣΥ, προχωρά με γοργούς ρυθμούς και χωρίς καθυστερήσεις. Προτεραιότητα μας είναι να δώσουμε στους πολίτες τις υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται στο καλύτερο δυνατόν επίπεδο περίθαλψης».

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, δήλωσε:

«Είμαστε περήφανοι για την έναρξη του έργου που θα αναβαθμίσει το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής, βελτιώνοντας τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στα παιδιά και τις οικογένειές τους. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην υγεία των πολιτών, εξασφαλίζοντας πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Μέχρι σήμερα, έχουμε 111 Συμβασιοποιημένα Κέντρα Υγείας, υλοποιώντας την  μεγαλύτερη μεταρρύθμιση για την αναβάθμιση των υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΙΣ: Επαίσχυντη η διάταξη για επίταξη υπηρεσιών από γιατρούς σε άγονες περιοχές
Πώς θα φροντίσετε τα ζώα και τα φυτά της γειτονιάς σας τις μέρες του καύσωνα
Ο καύσωνας έφερε νωρίτερα τις ανάγκες σε αίμα