"Μέχρι τέλος Οκτωβρίου, θα έχουμε καταλήξει στα συγκεκριμένα βήματα που θέλουμε να κάνουμε, θα τα παρουσιάσουμε σε συνέντευξη τύπου με τον κ. Θεμιστοκλέους στον ελληνικό λαό, θα βάλουμε το χρονοδιάγραμμα, τι εφαρμόζεται, ποιο μήνα και τι επίδραση προσδοκούμε να έχει. Και πιστεύω ότι περίπου στο Πάσχα, στον Μάιο, κάπου εκεί, θα μπορούμε να πούμε ότι τώρα μετράμε τη βελτίωση ή όχι του μέσου χρόνου αναμονής", ανέφερε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε πως η μεγάλη αναμονή στις εφημερίες είναι ένα χρόνιο ζήτημα και προς αποφυγή δημιουργίας υπερβολικών προσδοκιών, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως ο επιθυμητός στόχος είναι η μείωση των μέσων χρόνων και η εξάλειψη των ακρότατων ορίων.  

Ως προς τις σημαντικές ελλείψεις νοσηλευτών και τραυματιοφορέων, ζήτημα που συμβάλλει στους μεγάλους χρόνους αναμονής και το οποίο θέτουν τα σωματεία εργαζομένων στο ΕΣΥ, ο υπουργός ανακοίνωσε πως ως προς τους τραυματιοφορείς, πέραν του προγράμματος των ετησίων προσλήψεων, υπάρχει και ένα επιπλέον πρόγραμμα με την ΔΥΠΑ με το Υπουργείο Εργασίας και την κ. Κεραμέως για προσλήψεις 530 τραυματιοφορέων, έως τέλος του έτους με αποκλειστικό σκοπό να απασχοληθούν στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, εκεί που σχηματίζονται οι μεγάλες ουρές στις εφημερίες προκειμένου να επιταχυνθούν οι χρόνοι.

Πηγές:
ΕΡΤ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αυξάνεται στα €200 εκατ. η επιδότηση του clawback για τις φαρμακευτικές
Η ψυχολογία των συνηθειών: Γιατί αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε και πώς να πετύχουμε αλλαγή
FairLife Lung Cancer Care: Το #2 Podcast για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα