"Ενημερώσου, Εξετάσου, Ζήσε". Με αυτό το σύνθημα, το Τμήμα Μαστού του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου και ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου "Η Αντηρίδα" στέλνουν το δικό τους μήνυμα υπέρ της έγκαιρης πρόληψης του καρκίνου του μαστού, με αφορμή τον Οκτώβριο, μήνα ευαισθητοποίησης για τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου.

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στις 10:00 το πρωί, σε ειδικό σταντ, στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου, εξειδικευμένο προσωπικό θα βρίσκεται στη διάθεση του κοινού για να ενημερώσει, να αφυπνίσει αλλά και να επιλύσει απορίες σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου και τους τρόπους πρόληψης του καρκίνου του μαστού, διανέμοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό και χαρίζοντας συμβολικά δώρα.

Την ίδια μέρα, στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ευαισθητοποίησης στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, όπου ειδικοί επιστήμονες από το Τμήμα Μαστού θα συζητήσουν με το κοινό και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τον τακτικό ιατρικό έλεγχο. Επιπλέον, εργαζόμενες, ανάμεσά τους και ασθενείς, θα μοιραστούν με τους παρευρισκόμενους τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους. Στόχος είναι να διαδοθούν η υιοθέτηση προληπτικής συμπεριφοράς, με αυτοεξέταση και τακτικό ιατρικό έλεγχο.

Παράλληλα, στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου θα φιλοξενηθεί η πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας "Beauty Out Of Damage - Η ομορφιά του τραύματος" της Αγγελικής Λαμπρακάκη. Μέσα από μια τέχνη διανθισμένη με επεμβάσεις με κέντημα, η δημιουργός επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τον καρκίνο του μαστού και να αναδείξει το θάρρος, την ελπίδα και την ομορφιά του διαφορετικού.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο Σύλλογος ‘’Επιστρέφω’’ για την ψυχική υγεία
ΕΟΔΥ: 17 θάνατοι ασθενών με CoViD - Και επίσημα τα πρώτα στελέχη της παραλλαγής XEC στην Ελλάδα
Νοσοκομείο "Μεταξά": Ξέμεινε από υλικά χειρουργείου [έγγραφο]