Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη τα νοσοκομεία και οι δημόσιες δομές Υγείας, λόγω της πανελλαδικής απεργίας των υγειονομικών.

Στις 8.30 το πρωί της ίδιας μέρας, γιατροί και εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Μαβίλη και πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

Από την Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ανακοινώθηκε πως αιτήματα του κλάδου είναι ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανθρώπινα ωράρια και δωρεάν Υγεία.

Η Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ) ανακοίνωσε πως συμμετέχει στην απεργία και καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Διεκδικεί, μεταξύ άλλων, διπλασιασμό των απολαβών των νοσοκομειακών γιατρών (20% αύξηση του βασικού μισθού και διπλασιασμός του ωρομισθίου της εφημερίας άμεσα για όλες τις βαθμίδες), επαναφορά 13ου, 14ου μισθού, χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, μαζικές μόνιμες προσλήψεις γιατρών.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει διαθέσιμη συνταγή που μπορεί να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα του ΕΣΥ, εάν δεν αντιμετωπισθεί η γενεσιουργός αιτία.

Όπως αναφέρει, πρόκειται για το χαμηλότατο ύψος των Δημοσίων δαπανών Υγείας, το οποίο βρίσκεται στο 5,5% του ΑΕΠ, την ώρα που ο μέσος όρος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 7,5% του ΑΕΠ.

Οι εργαζόμενοι ζητούν προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να ανοίξουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες που είναι στο 40% των συνολικά αναπτυγμένων χειρουργικών αιθουσών για να χειρουργηθούν οι 100.000 ασθενείς που βρίσκονται σε λίστες αναμονής σε λιγότερο από ένα έτος και όχι τα απογευματινά χειρουργεία που σε 7 μήνες λειτουργίας του μέτρου έχουν γίνει 5.500 απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή με ασθενείς κυρίως εκτός λίστας αναμονής.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η DEMO στην 33η Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ 2024
Ο ΕΦΕΤ για την Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού
Διαταραχές ακοής: Πώς επηρεάζουν την ισορροπία στην τρίτη ηλικία