Ο δημοφιλής τραγουδιστής Κωνσταντίνος Αργυρός έδωσε την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, μια μοναδική συναυλία στο κατάμεστο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, για την ενίσχυση του έργου του Σωματείου AURORA - Μαζί Ενάντια στα Αιματολογικά Νοσήματα, το οποίο στηρίζει τον αγώνα για την καταπολέμηση της λευχαιμίας. Το σωματείο παρέχει στέγη και ψυχολογική υποστήριξη σε αιματολογικούς ασθενείς χαμηλών εισοδημάτων, ενισχύει με εξοπλισμό εξειδικευμένες νοσοκομειακές μονάδες και χρηματοδοτεί επιστημονικά ερευνητικά προγράμματα.

Κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, φως και αλληλεγγύη ενάντια στα αιματολογικά νοσήματα, ο Κωνσταντίνος Αργυρός «αγκάλιασε» το έργο της Aurora και μαζί ένωσαν τις δυνάμεις τους στον αγώνα κατά τις λευχαιμίας σε μια sold out συναυλία με κοινωνικό πρόσημο. Πλαισιωμένος από  συμφωνική ορχήστρα και αξιόλογους σολίστες, ο δημοφιλής καλλιτέχνης ταξίδεψε το κοινό στην πλούσια ελληνική μουσική παράδοση και κληρονομιά, παρουσιάζοντας ένα υψηλής αισθητικής πρόγραμμα με νέα και παλιότερα ακούσματα, τραγούδια από διάφορες γωνιές της Ελλάδας, με το αφιέρωμα στα νησιώτικα τραγούδια να ξεχωρίζει. Το πρόγραμμα των δυόμιση περίπου ωρών συμπεριέλαβε και όλες τις μεγάλες επιτυχίες του σε μοναδικές ενορχηστρώσεις ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, συγκινημένος για τη συμμετοχή του, ευχαρίστησε το Σωματείο AURORA για την πρόσκληση και την ευκαιρία να στείλει μέσα από την συναυλία του ένα μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης, στηρίζοντας το όραμα της Aurora για έναν κόσμο χωρίς λευχαιμία.

Τα καθαρά έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του σκοπού της Aurora και συγκεκριμένα για τη στήριξη ασθενών με λευχαιμία και των οικογενειών τους, μέσω της προσφοράς στέγης και ψυχολογικής υποστήριξης, για την ενίσχυση των μεγάλων μεταμοσχευτικών μονάδων της χώρας, καθώς και για τη χρηματοδότηση επιστημονικής έρευνας

Ο πρόεδρος του Σωματείου, κ. Clemente Pinedo, δήλωσε «Είχαμε την τιμή να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε τη σπουδαία κληρονομιά της ελληνικής μουσικής. Η ενθουσιώδης ανταπόκριση του κοινού μάς συγκίνησε βαθιά. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Κ. Αργυρό, τους γενναιόδωρους χορηγούς μας και το κοινό για την αλληλεγγύη και την αμέριστη υποστήριξή τους. Αυτή η συλλογική προσπάθεια ενισχύει το έργο μας και δίνει τη δύναμη στην Aurora να συνεχίσει να θέτει την υγεία και την ευημερία των ασθενών στο επίκεντρο όλων των δράσεων της»

Το παρών στην συναυλία έδωσαν πολλοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού, πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η μουσική βοηθά στην ανάρρωση από εγχείρηση [επισκόπηση]
Τι να κάνω αν κρυώνω συνέχεια
Επίσκεψη Αγαπηδάκη στα Κέντρα Υγείας στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική