Η Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Καρδιολογικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, και τα νοσοκομεία Royal Brompton & Harefield, Imperial College στο Λονδίνο, διοργάνωσαν στις 11-12 Οκτωβρίου 2024 στη Θεσσαλονίκη την επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Οι τάξεις του Αριστοτέλη για τη Π.Υ. & τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες Ενηλίκων».

Η ανταλλαγή γνώσεων, η επιστημονική και επαγγελματική δικτύωση και η υποστήριξη της σταδιοδρομίας αποτελούν την πεμπτουσία των Αριστοτελείων Τάξεων. Μια διακεκριμένη σχολή από διεθνείς ηγέτες του τομέα, μαζί με έναν περιορισμένο αριθμό ιατρών και ερευνητών με υψηλά κίνητρα, αποτέλεσαν τον ακρογωνιαίο λίθο της συνάντησης.

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, η πνευμονική υπέρταση και η συγγενής καρδιοπάθεια των ενηλίκων είναι τομείς στους οποίους η συνεχιζόμενη έρευνα συνεχίζει να φέρνει επανάσταση στην κλινική πρακτική και να βελτιώνει τα αποτελέσματα των ασθενών.

Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να διασφαλίσουν ότι το επιστημονικό πρόγραμμα των Αριστοτέλειων Τάξεων θα περιλάμβανε τα πιο σημαντικά και σύγχρονα επιστημονικά θέματα που σχετίζονται με την Π.Υ. & τις Σ.Κ.Ε., προωθώντας παράλληλα την ενεργό αλληλεπίδραση και την επιστημονική δικτύωση.

Με ιδιαίτερη τιμή η πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Ασθενών “Ελληνική Κοινότητα Πνευμονικής Υπέρτασης” και πρόεδρος της Συμμαχίας για την Πνευμονική Υπέρταση, Ιωάννα Αλυσανδράτου, αποδέχτηκε την πρόσκληση και μίλησε ανοίγοντας το συνέδριο στις 12 Οκτωβρίου, ημέρα εργασιών για την Πνευμονική Υπέρταση, φέρνοντας για ακόμη μία φορά στο επίκεντρο την οπτική των ασθενών σε αυτό το σημαντικό και υψηλού κύρους γεγονός.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ερευνητές του UCLA ανακάλυψαν πρωτεΐνη που συμβάλλει στην αποκατάσταση βλάβης στην καρδιά
Καφές με καφεΐνη vs ντεκαφεϊνέ: Τι να επιλέξω;
Τι βοηθά καλύτερα τη μείωση της κόπωσης στην πολλαπλή σκλήρυνση [μελέτη]