Μετά τους πρώτους εννέα μήνες, ο φαρμακευτικός Όμιλος Roche εμμένει στις προβλέψεις του για το σύνολο του έτους και αναμένει υψηλότερες πωλήσεις και κέρδη για το 2024.
Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, τα έσοδα από τις πωλήσεις εξαιρουμένων των συναλλαγματικών επιδράσεων αυξήθηκαν κατά 6% στα 44,98 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (48,03 δισεκατομμύρια ευρώ), ανακοίνωσε σήμερα η παρασκευάστρια εταιρεία φαρμακευτικών και διαγνωστικών προϊόντων.
Η φαρμακευτική εταιρεία καταφέρνει σταδιακά να αφήσει πίσω της τα δύσκολα χρόνια, όταν τα προϊόντα αντιγραφής και η απώλεια των πωλήσεων λόγω CoViD επισκίασαν την ανάπτυξη.
Οι συνέπειες του κορωνοϊού άφησαν για τελευταία φορά σαφές σημάδι το πρώτο τρίμηνο του 2024, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Thomas Schinecker μετά την παρουσίαση των στοιχείων του 9μήνου. "Ήταν ελάχιστα ορατές στο δεύτερο και στο τρίτο τρίμηνο".
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, η Roche ξεπέρασε επίσης το χειρότερο μέρος της διάβρωσης των πωλήσεων που προκάλεσαν τα βιοομοειδή και η κατάσταση πλέον σταθεροποιείται.
Υπενθυμίζεται ότι: τα προϊόντα αντιγραφής των μακροχρόνιων blockbusters Avastin, Herceptin και Mabthera κόστισαν στον όμιλο δισεκατομμύρια σε πωλήσεις τα τελευταία χρόνια.
Χάρη στις πιο πρόσφατες εγκρίσεις, ωστόσο, οι επιπτώσεις αυτές έχουν πλέον υπεραντισταθμιστεί.
Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα. Η Roche επωφελήθηκε από την υψηλή ζήτηση τόσο για τα φάρμακά της όσο και για τα διαγνωστικά της, ανακοίνωσε ο Όμιλος.
Ο μεγαλύτερος φαρμακευτικός τομέας συνεισέφερε πωλήσεις ύψους 34,3 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων+ 3%). Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην καλή ζήτηση για φάρμακα όπως το οφθαλμολογικό παρασκεύασμα Vabysmo, το Phesgo (καρκίνος του μαστού), το Ocrevus (σκλήρυνση κατά πλάκας), το Hemlibra (αιμορροφιλία) και το Polivy (καρκίνος του αίματος).
Μαζί, τα πέντε αυτά φάρμακα πέτυχαν πωλήσεις συνολικού ύψους 13,2 δισεκατομμυρίων, που αντιστοιχεί σε αύξηση 2,7 δισεκατομμυρίων σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, συνεχίζει η ανακοίνωση.
Με πωλήσεις ύψους 10,7 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, το τμήμα διαγνωστικών διατήρησε τα έσοδα σταθερά. Είχε υποφέρει ακόμη περισσότερο από την απώλεια των πωλήσεων του κορωνοϊού. Οι εξετάσεις CoViD είχαν δώσει πραγματική ώθηση στο τμήμα.
"Η ισχυρή ανάπτυξή μας συνεχίστηκε το τρίτο τρίμηνο", εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Roche. "Επιβεβαιώνουμε τις προοπτικές μας για το 2024".
Η Roche ανακοινώνει στοιχεία για τα κέρδη μόνο στο εξάμηνο και στο τέλος του έτους.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εορταστικές ημέρες διατροφής: Δες το αλλιώς
Κίρρωση ήπατος: Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Γιατί υπάρχει τόσο στρες στις γιορτές