Την προσοχή των καταναλωτών εφιστούν οι ειδικοί του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), καθώς διακινείται συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο περιέχει την επικίνδυνη ουσία σιβουτραμίνη. 

Σε σημερινή ανακοίνωση, που εξέδωδαν οι υπεύθυνοι του Οργανισμού, αναφέρονται τα ακόλουθα:

"Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην διακίνηση του συμπληρώματος διατροφής Juliette capsule L-Carnitine Lepidium (κάψουλες), που προωθείται για την απώλεια βάρους, περιέχει τη δραστική ουσία σιβουτραμίνη όπως προέκυψε από εργαστηριακούς ελέγχους των αρχών της Ισπανίας.

Η ουσία αυτή δεν αναγράφεται στη συσκευασία και η χρήση του προϊόντος μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη καθώς η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε των Ιανουάριο του 2010 από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.
 
Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
 
Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι τιμές των φαρμάκων στην Ευρώπη εκτινάσσονται στα ύψη και αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω
Φυσικοί τρόποι να απαλλαχθείτε από τον πόνο
Οστεοπόρωση: Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε