Οι W4O Hellas ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Athens Capital Center Hotel – Mgallery, συμμετέχοντας σε μια ακόμη δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού με αφορμή τον Pink October.

Στις 23 Οκτωβρίου 2024 στο Athens Capital πραγματοποιήθηκε  μια αισιόδοξη συζήτηση για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Η σταθερή ευαισθητοποίηση του ξενοδοχείου για τέτοιες δράσεις, όπως αυτή που απευθύνθηκε σε κοινό από το εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας, υπογραμμίζει τη σημασία της σύνδεσης της επιστήμης και των συλλόγων με την κοινωνία σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον.

Η πρόοδος της επιστήμης και η ολιστική προσέγγιση της νόσου αναδείχθηκε στις συζητήσεις των ειδικών. Αυτό εξέφρασε και η survivor κ. Έλενα Βρεττού που συντόνισε εξαιρετικά τη συζήτηση, τονίζοντας την ανάγκη της φροντίδας της ψυχής και του σώματος και τη σύνδεση ολιστικής φροντίδας στις επιστημονικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση της νόσου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τοποθέτηση της δρ Ελένης Γαλάνη, Παθολόγου-Ογκολόγου και συν-ιδρύτριας των W4O Hellas, η οποία μίλησε για τη μεγάλη σημασία της πρόληψης και εξήγησε τα σύγχρονα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας. Υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι ανισότητες στην πρόσβαση, ειδικά στις απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές της χώρας. Η δρ Πόπη Καλαϊτζή, Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης και μέλος της Κοινωνικής Επιτροπής των W4O Hellas, αναφέρθηκε στον ρόλο του τρόπου ζωής στην πρόληψη και την αποκατάσταση των survivors, υπογραμμίζοντας τη σημασία της διακοπής του καπνίσματος, της φυσικής δραστηριότητας και της μεσογειακής διατροφής. Όπως τόνισε, «είμαστε επαγγελματίες υγείας και όχι ασθένειας».

Τόσο η κα Γαλάνη όσο και η κα Καλαϊτζή τόνισαν, επίσης, την αναγκαιότητα η κουλτούρα της πρόληψης και ενός υγιεινού τρόπου ζωής να καλλιεργείται από μικρή ηλικία και για αυτό υπάρχει ανάγκη τέτοιες συζητήσεις να ξεκινούν από τα σχολεία.

Αυτή είναι, εξάλλου, μια σημαντική δράση του Ομίλου Εθελοντών κατά του καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ, όπως παρουσίασε η Διευθύντρια του Ομίλου, κα Όλγα Λιαντοπούλου. Για 48 χρόνια, ο όμιλος αφιερώνεται σε προγράμματα ψυχοκοινωνικής και οικονομικής στήριξης και σε πολλά ακόμα προγράμματα και

δράσεις. Όπως τόνισε η κα Λιαντοπούλου, μαχόμαστε ενάντια στο στίγμα, υπέρ μιας κουλτούρας ενημέρωσης χωρίς προκαταλήψεις και στερεότυπα.

Ο δρ Δημήτρης Δρακωτός, Πλαστικός Αισθητικός & Επανορθωτικός Χειρουργός, στην ομιλία του επισήμανε τη δύναμη της κοινότητας σε αυτή τη μάχη, καθώς η γνώση είναι η δύναμή μας. Ο ίδιος γνωρίζει, επίσης, τη σημασία της αυτοπεποίθησης ενός ασθενούς και πώς η αποκατάσταση του μαστού συμβάλλει με σύμμαχους τη μεγάλη εξέλιξη τόσο στη χειρουργική αποκατάσταση, όσο και στο ιατρικό τατουάζ.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, η κα Βρεττού, ανέφερε ότι «όσοι νοσούν χρειάζονται μια αγκαλιά και αυτό νιώσαμε στη χθεσινή βραδιά. Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο Athens Capital που άνοιξε – για ακόμη μια φορά – την αγκαλιά του για να πραγματοποιήσουμε μια εκδήλωση για τον καρκίνο, καθώς και τους ομιλητές για το αισιόδοξο μήνυμα της εξέλιξης της επιστήμης, της σύμπραξης των ειδικοτήτων και της συμπόρευσης με εθελοντές και συλλόγους που είναι αφιερωμένοι σε αυτόν τον αγώνα».

Οι W4O Hellas, μετρώντας δέκα χρόνια προσφοράς, δεσμεύονται να συνεχίσουν το έργο τους, προάγοντας την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, και ενισχύοντας τον ρόλο της επιστημονικής κοινότητας στην κοινωνία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι τιμές των φαρμάκων στην Ευρώπη εκτινάσσονται στα ύψη και αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω
Φυσικοί τρόποι να απαλλαχθείτε από τον πόνο
Οστεοπόρωση: Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε