Σε συνέχεια της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη (14 Νοεμβρίου), ο κορυφαίος ελληνικός οδηγός γαστρονομίας FNL σε συνεργασία με την Abbott και το σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης με αισθητήρα FreeStyle Libre διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά μια εβδομάδα γαστρονομίας αφιερωμένη στα 1.000.000 άτομα με διαβήτη.
Ο θεσμός δημιουργήθηκε για να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα συμπερίληψης για τη διαβητική κοινότητα, εκπαιδεύοντας την εστίαση σε σχέση με τις κατευθυντήριες οδηγίες για τη διατροφή των ατόμων με διαβήτη και αναδεικνύοντας το δικαίωμα τους στη χαρά του καλού φαγητού.
Σε αυτό το πλαίσιο, από τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου μέχρι την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, 15 εστιατόρια της Αθήνας με επικεφαλής καταξιωμένους/ες σεφ θα παρουσιάσουν πιάτα στα οποία έχει γίνει ανάλυση σε θερμίδες, πρωτεϊνες, λίπη και υδατάνθρακες με την επιστημονική επιμέλεια του Κλινικού Διαιτολόγου-Βιολόγου κ. Χάρη Δημοσθενόπουλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος η συμμετοχή των εστιατορίων είναι διπλάσια σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Συγκεκριμένα, τα εστιατόρια που συμμετέχουν, με αλφαβητική σειρά, είναι τα εξής: Akti, Amen, Ateno, Casserole Greek Bistro, Cinapos, Gio, Jerar, Lolita’s, Lost Athens, Maison Colette, Ox Chop-house, Piscis, Rick’s, Seeds, Upon.
Όσοι/ες επισκεφθούν τα συγκεκριμένα εστιατόρια κατά τη συγκεκριμένη εβδομάδα θα μπορούν να δοκιμάσουν την πρόταση του εστιατορίου, ενώ κλικάροντας στο ειδικό QR code που θα βρουν σε έντυπο στο τραπέζι τους θα μαθαίνουν περισσότερα για τη σύσταση σε πρωτεΐνες, λίπη και υδατάνθρακες, καθώς και τις θερμίδες του πιάτου τους.
Τα πιάτα που έχουν επιλεγεί, καλύπτουν όλες τις γευστικές προτιμήσεις και διαφορετικά είδη κουζίνας με απώτερο στόχο να δοκιμάσει κανείς όσα περισσότερα γίνεται, επισκεπτόμενος/η τα εστιατόρια που συμμετέχουν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
Ο κ. Πάνος Δεληγιάννης, Ιδρυτής του FNL ανέφερε χαρακτηριστικά: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σε μια εποχή, η οποία επιτάσσει τη γαστρονομική δημιουργικότητα σε συνδυασμό με την κοινωνική ευαισθησία, διοργανώνουμε το δεύτερο Diabetes Dine Out με την υποστήριξη του συστήματος παρακολούθησης γλυκόζης FreeStyle Libre. Έχουμε διπλάσια συμμετοχή σε σχέση με την περσινή διοργάνωση και ήδη σκεφτόμαστε να μεταφέρουμε το θεσμό και εκτός Αθηνών με δεδομένο το μεγάλο αριθμό των ανθρώπων με διαβήτη στην Ελλάδα».
Ο Κλινικός Διαιτολόγος-Βιολόγος κ. Χάρης Δημοσθενόπουλος δήλωσε: «1.000.000 άνθρωποι στην Ελλάδα ζουν με το διαβήτη, είτε τύπου 1 είτε τύπου 2. Η σωστή διατροφή συμβάλλει στη θεραπευτική αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη. Η σύγχρονη προσέγγιση δεν υποστηρίζει περιορισμούς γιατί ακολουθώντας τις βασικές αρχές της μεσογειακής διατροφής και συνδυαστικά με την τακτική παρακολούθηση των τιμών της γλυκόζης οι ασθενείς με διαβήτη μπορούν να απολαμβάνουν τις αγαπημένες τους γεύσεις και να δοκιμάζουν νέα εστιατόρια. Με την ενέργεια αυτή αναδεικνύουμε την αναγκαιότητα της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης της εστίασης, αλλά και του κοινωνικού συνόλου, σε σχέση με τη διατροφή των ατόμων με διαβήτη και επιδιώκουμε τη θέσπιση πολιτικών αναγραφής της σύστασης σε ετικέτες τροφίμων ή καταλόγους εστιατορίων».
Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://www.fnl-guide.com/gr/el/restaurant-topics/fnl-diabetes-week-restaurants-2024/
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κορυφαίο διαγνωστικό κέντρο η Affidea Ελλάδος στα Healthcare Business Awards 2024
Everest: Ανάπτυξη 30 καταστημάτων στην Κρήτη την επόμενη διετία
Ο ΙΣΑ ζητεί να ενταχθούν οι ιδιωτικές δομές ΠΦΥ σε όλες τις φάσεις του δωρεάν προσυμπτωματικού καρδιολογικού ελέγχου