Ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη με την οποία ζητά την αύξηση της δαπάνης για την ΠΦΥ και τις εργαστηριακές εξετάσεις, ενόψει της άρσης των χρονικών περιορισμών για τους ογκολογικούς και αιματολογικούς ασθενείς.
Ειδικότερα, στην επιστολή εκφράζεται η ικανοποίηση του ΙΣΑ για την αποδοχή του αιτήματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) και της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, προκειμένου να μην υπάρχει χρονικός περιορισμός αναφορικά με την εξέταση της ευαίσθητης ομάδας των ογκολογικών και αιματολογικών ασθενών.
Παράλληλα, ο ΙΣΑ ζητά την αύξηση της δαπάνης τονίζοντας τα εξής:
«Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι πάγια θέση του ΙΣΑ συνιστά το γεγονός της αύξησης της δαπάνης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και για τις εργαστηριακές εξετάσεις.
Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι ιατροί μας επιτελούν και θα επιτελούν το καθήκον τους με ιδιαίτερη ευαισθησία, ειδικά απέναντι στις ανωτέρω κοινωνικές ομάδες. Όμως, οφείλετε να λάβετε υπόψη σας και την αντίστοιχη αύξηση του clawback, η οποία θα οδηγήσει εν τέλει τους ιατρούς σε κλείσιμο των εργαστηρίων τους και να λάβετε την αντίστοιχη μέριμνα για να αποφευχθεί αυτό».
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διαγνωστικά εργαστήρια: To 5μηνο ταξίδι για την υπογραφή μίας σύμβασης
'Έρευνα συνδέει τη βλάβη στην ακοή με κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας
Λόγοι για να αγαπήσουμε τη ρόκα