Άσκηση

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2008

Άσκηση: ′Οπλο′ για την οστεοπόρωση

Αν και ο περισσότερος κόσμος αναγνωρίζει τη σημασία της διατροφής για τη διατήρηση υγιών οστών, λίγοι αντιλαμβάνονται την ανάγκη που έχουν και τα οστά να 'γυμνάζονται'.

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2008

Ποια είναι τα συνηθισμένα λάθη στην άσκηση

Χωρίς επίβλεψη γυμναστή είναι πολύ πιθανόν να γίνουν λάθη κατά την άσκηση, που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς και να ταλαιπωρήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα τον ασκούμενο. Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα.

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2008

Ιστιοπλοΐα: Άσκηση...παντός καιρού

Η ιστιοπλοΐα αποτελεί έναν ασφαλή τρόπο άθλησης και αναψυχής για μικρούς και μεγάλους. Τι προσφέρει στη σωματική και ψυχική υγεία;

Τρίτη, 05 Αυγούστου 2008

Οι κρυμμένοι θησαυροί της άσκησης

Είναι γενικά αποδεκτό ότι η άσκηση μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμφάνισή σας, αλλά έχετε ποτέ σκεφτεί πόσο θετικές αλλαγές επιφέρει στον εσωτερικό σας κόσμο;

Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2008

Η πιο απλή άσκηση...

Δεν χρειάζεται να περπατάτε 20 χιλιόμετρα για να αποκτήσετε τα οφέλη του περπατήματος. Στην πραγματικότητα, το βάδισμα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για έναν άνθρωπο που κάνει καθιστική ζωή να αρχίσει ένα πρόγραμμα άσκησης, δηλώνει η ειδικός Shirley Archer.

Τρίτη, 29 Απριλίου 2008

Η κατάλληλη άσκηση στην τρίτη ηλικία

Η άσκηση βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς, διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα την αρτηριακή πίεση και μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και σακχαρώδη διαβήτη. Μπορεί να συμβάλλει επίσης στην αύξηση της αερόβιας ικανότητας και να βελτιώσει έως και 20% την λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος.

Τρίτη, 22 Απριλίου 2008

Το ζέσταμα πριν την άσκηση

Το ζέσταμα στην άσκηση θα πρέπει να είναι μέρος κάθε προγράμματος άσκησης, καθώς προετοιμάζει το σώμα για περισσότερο έντονη δραστηριότητα.

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008

Υγιή επίπεδα σακχάρου στην άσκηση

Η άσκηση συνήθως μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, καθώς η ινσουλίνη είναι πιο αποτελεσματική κατά τη διάρκεια της άσκησης. Ωστόσο, σε ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη, η πολύ μεγάλη μείωση του σακχάρου μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2008

Παιδί και ασφαλής άσκηση

Τα παιδιά πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά όσον αφορά την προστασία από τραυματισμούς στα αναπτυσσόμενα οστά και τους μυς όταν κάνουν διάφορα αθλήματα.

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2008

Η κατάλληλη διατροφή πριν και μετά την άσκηση

Η κατανάλωση γεύματος πριν από την προπόνηση, σε αντίθεση με την προπόνηση σε κατάσταση νηστείας, έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την απόδοση. Το γεύμα ή το σνακ πριν από μια έντονη προπόνηση θα πρέπει να ικανοποιεί δύο συνθήκες.