Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2015

Πώς να χάσετε τα κιλά που πήρατε στις γιορτές

Μετά το τέλος των παρασπονδιών των γιορτών, η ζυγαριά συνήθως δείχνει 2 έως 3 κιλά παραπάνω. Τι πρέπει να κάνετε για να επανέλθετε στα κιλά σας;

Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2015

Η θέση της ζάχαρης σε μια ισορροπημένη διατροφή

Ένα από τα συμπεράσματα συνεδρίων διατροφής και υγείας που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στην Ευρώπη είναι πως τα σάκχαρα μπορούν να αποτελέσουν μέρος μίας ισορροπημένης διατροφής.

Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2015

Ποιες τροφές μας κρατούν ζεστούς τον χειμώνα;

Οι ανάγκες του οργανισμού είναι ιδιαίτερα σημαντικές τον χειμώνα, ώστε να διατηρεί το σώμα σταθερή θερμοκρασία. Ποιες είναι οι τροφές που μας κρατούν ζεστούς.

Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2015

Υγιεινή διατροφή: Όταν χάνεται το μέτρο...

Η υγιεινή διατροφή σε ακραία μορφή, όχι μόνο κάνει τη ζωή των ανθρώπων δύσκολη, αλλά και προβληματική. Τι επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

Τι να προσέξω στη διατροφή μου την περίοδο των γιορτών

Στις γιορτές η κατανάλωση τροφίμων και η πρόσληψη θερμίδων είναι μεγαλύτερη από τη συνήθη. Τι πρέπει να προσέξουμε για να διατηρήσουμε το μέτρο και την καλή μας διάθεση;

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Υπάρχουν τροφές που ψηλώνουν τα παιδιά;

Άραγε υπάρχουν τροφές που μπορούν να βοηθήσουν το παιδί να ψηλώσει; Στο άρθρο αυτό θα δώσουμε απάντηση.

Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014

Οι θερμίδες των γιορτών: Mύθοι και αλήθειες

Πόσο παχαίνουν τα γλυκά των γιορτών; Πόσο αλκοόλ μπορώ να πιώ για να μην παχύνω; Μύθοι και αλήθειες για τις θερμίδες των γιορτών.

Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014

Γιορτινά γεύματα έως 400 θερμίδες

Υπάρχουν διαιτητικές επιλογές για το εορταστικό τραπέζι; Σας παρουσιάζουμε 4 συνταγές που δεν ξεπερνούν τις 400 θερμίδες!

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

Οι 4 μεγαλύτεροι μύθοι για την καύση λίπους

Χάνουμε βάρος όταν μειώνουμε τους υδατάνθρακες που τρώμε; Καίμε περισσότερο λίπος με τη μέτριας έντασης άσκηση; Μύθοι και αλήθειες για την καύση του λίπους.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Γιατί δυσκολευόμαστε να διατηρήσουμε ένα υγιές σωματικό βάρος;

Είναι ανάγκη να καταπολεμήσουμε την παχυσαρκία από τη σκοπιά του ενεργειακού ισοζυγίου, δηλώνει ειδικός, ο οποίος προτείνει τρόπους καταπολέμησής της με βάση τα αποτελέσματα πληθώρας ερευνών.