Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

8 απλά βήματα για βελτίωση της διάθεσης μέσω της διατροφής

Σε καιρούς δύσκολους, όπως οι σημερινοί, που η καθημερινότητα είναι ένας αγώνας δρόμου και που οι υποχρεώσεις «τσακίζουν» την διάθεση η διατροφή αποτελεί ένα σημαντικό σύμμαχο.

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Οι τροφές “αλλάζουν”: πώς θα γνωρίζετε τί τρώτε

Πως θα καταβουμε ότι οι τροφές αλλάζουν; Δεν είμαστε σε θέση να το αντιλαμβανόμαστε άμεσα και πάντα. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει κάποια νομοθεσία που να επιβάλλει την ετικετοποίηση ενός τροφίμου ως γενετικά τροποποιημένου.

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013

Ετοιμάστε νόστιμα και χορταστικά σνακ

Η κατανάλωση σνακ μέσα στην ημέρα είναι συχνά παρεξηγημένη, αφού πολλοί νομίζουν ότι μας οδηγεί σε αυξημένη θερμιδική πρόσληψη. Πώς θα τσιμπολογήσουμε σωστά!

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

Καλαμπόκι: Τρόποι κατανάλωσης για τα παιδιά

Το καλαμπόκι τρώγεται ψητό, βραστό ή στον ατμό μόνο του ή σαν συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα. Ιδέες για να το καταναλώνουν τα παιδιά.

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

Μας αδυνατίζει ο καφές;

Στη συγκεκριμένη μελέτη παρατηρήθηκε ότι η κατανάλωση ροφήματος καφέ πλούσιου σε μαννοολιγοσακχαρίτες οδήγησε σε μείωση του σωματικού βάρους σε υπέρβαρους άνδρες, σε σύγκριση με την κατανάλωση ροφήματος καφέ που δεν περιείχε μαννοολιγοσακχαρίτες.

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Αλλεργία στο γάλα: Ποιες είναι οι αντιδράσεις στα παιδιά

Επειδή το γάλα είναι μια ιδιαίτερα καλή πηγή πρωτεϊνών, ασβεστίου και βιταμινών Α και Β, είναι απαραίτητο να βρούμε κατάλληλα υποκατάστατα όταν πρόκειται να το αφαιρέσουμε από τη διατροφή του παιδιού.

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

Ποια είναι η ιδανική διατροφή κατά της κυτταρίτιδας

Όπως τα προβλήματα με το φαγητό – ανεξαρτήτως βάρους – απαιτούν εξατομικευμένη προσέγγιση, έτσι και η προσπάθεια βελτίωσης της (αισθητικής) εικόνας μας χρειάζεται την απαιτούμενη καθοδήγηση και παρακολούθηση.

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

Διατροφή για ασφαλές μαύρισμα

Το ωραίο και κυρίως ασφαλές μαύρισμα μπορεί να επιτευχθεί με τη σωστή χρήση και εφαρμογή αντιηλιακής προστασίας με κρέμες, που δε θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε και να υποτιμάμε. Ποιος είναι ο ρόλος της διατροφής.

Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013

O μύθος για τις ημερήσιες ανάγκες σας σε πρωτεΐνη!

H κάλυψη των ημερήσιων αναγκών του σε πρωτεΐνη είναι εφικτή. Μην ξεχνάτε πως τα συμπληρώματα πρωτεΐνης δεν αποτελούν πλήρη τροφή και έτσι αποτυγχάνουν να καλύψουν τις ανάγκες μας σε πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στις φυσικές τροφές.

Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013

7 Λόγοι για να αγαπάμε τη ντομάτα...

Ποια είναι η αλήθεια για τις ιδιότητες και τη θρεπτική αξία της ντομάτας; Οι 7 λόγοι για τους οποίους πρέπει να την αγαπήσουμε.