Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 02 Ιουλίου 2013

Προσέχετε τις δίαιτες της μόδας για τα παιδιά σας

Οι έφηβοι και οι ενήλικες θέλουν να χάσουν βάρος γρήγορα και ψάχνουν για τη μαγική συνταγή. Οι δίαιτες της μόδας είναι ακριβώς αυτό που ακούγονται: είναι προσωρινές και δεν προσφέρουν μόνιμη λύση.

Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2013

Ο ρόλος των προβιοτικών στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Η συμπληρωματική χορήγηση προβιοτικών, είναι ωφέλιμη στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των ασθενών με νόσο του ευερέθιστου εντέρου, ενώ παράλληλα βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής.

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

Αδυνατίστε....τρώγοντας νόστιμα!

H δίαιτα θα είναι πάντα συνδεδεμένη με το άνοστο και τη μονοτονία; Κι όμως! Η ισορροπημένη διατροφή δεν σημαίνει μονοτονία, στέρηση και νερόβραστο φαγητό! Δείτε πώς θα αδυνατίσετε...νόστιμα!

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

Εύκολοι τρόποι να αγαπήσετε τα φρούτα και τα λαχανικά

Αυτές οι δύο ομάδες τροφίμων είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε φυτικές ίνες, ενισχύοντας έτσι το αίσθημα του κορεσμού και συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος.

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Η θρεπτική αξία του κινόα

O λόγος που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές το κινόα είναι γιατί ενώ είναι στην ουσία σπόρος, χρησιμοποιείται σαν άμυλο όπως το κους-κους και το καστανό ρύζι και παρέχει στον οργανισμό πολλά διατροφικά οφέλη.

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

Κάντε το μπάρμπεκιου υγιεινό

Το ψήσιμο στη φωτιά ή στα κάρβουνα αποτελεί τον πρώτο τρόπο μαγειρέματος από τον άνθρωπο των σπηλαίων! Σήμερα, το μπάρμπεκιου μπορεί κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις να αποτελέσει και έναν υγιεινό τρόπο μαγειρέματος!

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

Πώς επιλέγουμε άπαχο κρέας για το παιδί

H επιλογή άπαχου κρέατος είναι ένας καλός τρόπος προκειμένου να μειωθούν εύκολα τα λιπαρά στη διατροφή του παιδιού χωρίς να υποτιμάται η γεύση. Ακολουθήστε τις οδηγίες, όταν διαλέγετε και μαγειρεύετε κρέας για το παιδί σας.

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Πώς θα αποφύγετε την αφυδάτωση

Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς νερό περισσότερο από λίγες μέρες, ενώ χωρίς τροφή μπορούν να επιβιώσουν εβδομάδες ή μήνες. Η επίδραση του νερού σε μερικά από τα πιο σημαντικά μέρη του σώματος είναι η εξής:

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

Μπορούμε να συνδυάσουμε δίαιτα και ποτό;

Είναι βράδυ Ιουνίου και έχετε κανονίσει να βγείτε! Έχετε, όμως, ήδη μπει σε πρόγραμμα διατροφής ενόψει του καλοκαιριού! Επομένως, προσπαθώντας να αποφύγετε την έξοδο για φαγητό, τι θα λέγατε για ένα ποτό;

Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

Πώς θα μειώσετε την πρόσληψη τροφής

Αν ενόψει του καλοκαιριού, ψάχνετε τρόπους για αντισταθείτε στους πειρασμούς, εμείς σας δίνουμε τα tips προκειμένου να φάτε λιγότερο και να γλιτώσετε μία 'γερή' δόση θερμίδων!