Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

Διατροφικές οδηγίες και καρκίνος του μαστού

Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρία δημοσίευσε το 2012, για πρώτη φορά επίσημες κατευθυντήριες οδηγίες για τους ασθενείς που έχουν ‘νικήσει’ τον καρκίνο, με έμφαση στα οφέλη για την υγεία από τη διατήρηση υγιούς βάρους, την τακτική άσκηση και την υγιεινή διατροφή.

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Λιπαρά: Λίγα και 'καλά'

Με μερικές έξυπνες επιλογές στον τρόπο διατροφής σας, θα μπορούσατε να μειώσετε την πρόσληψη 'κακής' ποιότητας λιπαρών, όπως τα κορεσμένα, και να στραφείτε στα λεγόμενα 'καλά' λιπαρά.

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

Τραχανάς και πλιγούρι: Μικροί θησαυροί της ελληνικής κουζίνας

Τα χονδροαλεσμένα δημητριακά παίρνουν ξανά μία σημαντική θέση ανάμεσα στα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, καθώς διαπιστώνεται η μεγάλη θρεπτική αξία και τα οφέλη τους στην υγεία του ανθρώπου.

Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

Οι παγίδες στην απώλεια βάρους

Στο παρόν άρθρο θα παρουσιαστούν οι παγίδες, οι οποίες δεν σας αφήνουν να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα όσον αφορά τα κιλά σας.

Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

Μπορώ να ενισχύσω την άμυνα του μωρού μου;

Η απάντηση που δίνουν οι ειδικοί σε αυτό το ερώτημα που απασχολεί όλες τις μαμάδες είναι θετική!

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

Θέλετε να 'τρέξετε' τον μεταβολισμό σας;

Εάν επιθυμείτε είτε να χάσετε, είτε να διατηρήσετε το βάρος σας, μπορείτε να αυξήσετε τις καύσεις του οργανισμού σας και να νικήσετε πιο εύκολα τη 'μάχη' με τη ζυγαριά. Με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει αυτό;

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

Πώς θα χάσετε τα περιττά κιλά πριν το γάμο σας

Λίγο καιρό πριν το γάμο σας μήπως το στρες 'χτυπάει κόκκινο' κάθε φορά που ανεβαίνετε στη ζυγαριά και αγχώνεστε για το αν το βάρος σας θα είναι αρκετά χαμηλό τη μεγάλη ημέρα;

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Μύθοι και αλήθειες για τον καφέ

Ο καφές, ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα στον πλανήτη, αποτελεί μία από τις πρώτες σκέψεις της ημέρας για τους περισσότερους, αλλά και συντροφιά για την υπόλοιπη διάρκειά της, χαρίζοντας τόνωση και ενέργεια!

Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

Diet therapy: Η νέα μόδα;

Μήπως θεωρείτε την περίοδο που διανύουμε ιδανική για δίαιτα, όμως σας λείπει η υποστήριξη, το κουράγιο και η δύναμη για να ξεκινήσετε; Κοιτάξτε.. δίπλα σας!

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

‘5 την ημέρα’

Πολλοί γονείς δεν καταλαβαίνουν ότι το ‘5 την ημέρα’ δε σημαίνει το παιδί τους να τρώει 5 φρούτα και 5 λαχανικά κάθε μέρα και γι’ αυτό τους φαίνεται πολύ δύσκολο έως και αδύνατο να προσπαθήσουν να το κάνουν. Τι μετράμε όμως ως ένα;