Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Αυξημένο ουρικό οξύ: πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί διατροφικά;

Oι διατροφικοί χειρισμοί είναι σημαντικοί για την αντιμετώπιση της υπερουριχαιμίας και τον περιορισμό των συμπτωμάτων που προκαλεί η ουρική αρθρίτιδα.

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

Αδυνάτισμα προσωρινό ή μόνιμο;

Πόσες φορές έχετε προσπαθήσει να χάσετε βάρος κάνοντας αυστηρή δίαιτα που περιορίζει τόσο πολύ την ποσότητα του φαγητού, ώστε η τήρησή της για επαρκές διάστημα να μοιάζει άθλος – ή ακόμη και τιμωρία;

Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2012

6 απλές κινήσεις ανακουφίζουν από τη δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα αποτελεί ένα πρόβλημα χρόνιο για πολλούς ανθρώπους, αλλά και παροδικό όπως στις εγκύους, σε άτομα που έχουν ξεκινήσει κάποιο πρόγραμμα αδυνατίσματος ή λόγω της χρήσης συγκεκριμένων φαρμάκων.

Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2012

Η σημασία του πρωινού

Στο ξεκίνημα της ημέρας ενός μαθητή, και πριν ξεκινήσει ακόμα μια μέρα ακόμα γεμάτη τρέξιμο, είναι σημαντικό να προμηθεύσει τον οργανισμό του με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που θα τον 'κρατήσουν' μέχρι το επόμενο γεύμα.

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Επιστροφή στη γευστική Ιθάκη

Το να γευθείτε κάτι ιδιαίτερα νόστιμο είναι μια στιγμή ευτυχίας που χαράσσεται ανεξίτηλα στο φιλμ της μνήμης...

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

10 τροφές για τον αθλητή

Μπορεί ως αθλητές να στοχεύετε σε χαμηλά ποσοστά σωματικού λίπους και να αποφεύγετε επισταμένως κάθε γλυκό πειρασμό, ωστόσο η κατανάλωση σοκολάτας και ειδικότερα μαύρης φαίνεται να έχει πολλά οφέλη.

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Οδοιπορικό στις γεύσεις της Κρήτης

Ένα νησί χίλιες και μοναδικές γεύσεις! Το ελαιόλαδο πρωταγωνιστεί στην παραγωγή του νησιού, ενώ ο παραδοσιακός ντάκος με παξιμάδι, ντομάτα και ξινομυζήθρα κατάγεται επίσης από εδώ.

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Χαβάη: Διατροφή στον παράδεισο…

Πολύχρωμη, πολύβουη, εξωτική, παραδεισένια, είναι μερικοί χαρακτηρισμοί που ανήκουν δικαιωματικά στη Χαβάη. Όσο για τις γεύσεις;

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

Η γενετική πληροφορία μάς φέρνει κοντά στο μέλλον της εξατομικευμένης διατροφής

Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει για άτομα που ενώ δεν έχουν 'συμμορφωθεί' με τις συστάσεις, έχουν εξετάσεις χοληστερόλης εντός των φυσιολογικών τιμών, σε αντίθεση με άτομα που 'ευλαβικά' τηρούν τις πρέπουσες οδηγίες και όμως αδυνατούν να ελέγξουν διατροφικά τη χοληστερόλη τους…

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Δροσιστείτε με 5 τροφές που περιέχουν νερό

Βραδιάζει σιγά σιγά και όμως η ζέστη καλά κρατεί! Όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει, γνωρίζετε πολύ καλά πως αυξάνονται και οι ανάγκες μας σε νερό.