Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Πώς θα αποφύγετε τις συχνές επισκέψεις στο ψυγείο

Υπάρχουν στιγμές που το φαγητό γίνεται έμμονη ιδέα και η σκέψη σας είναι 'καρφωμένη' στο ψυγείο, ενώ δεν πεινάτε; Μήπως η κουζίνα γίνεται το 'αγαπημένο' σας δωμάτιο, όταν υπάρχει γλυκό στο σπίτι;

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Η σημασία της σόγιας στην παιδική διατροφή

Η σόγια πρέπει να εντάσσεται στις διατροφικές συνήθειες των παιδιών για πολλούς λόγους.

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

Μεσογειακή διατροφή και υγεία

Η παραδοσιακή ελληνική διατροφή έχει συνδεθεί σε επιστημονικές έρευνες με χαμηλή επίπτωση εμφραγμάτων και ορισμένων καρκινωμάτων, αύξηση της επιβίωσης και υψηλά επίπεδα ζωτικότητας.

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Διαψεύδοντας 10 διατροφικούς μύθους για τον σακχαρώδη διαβήτη

Ας δούμε 10 διατροφικούς μύθους για τον διαβήτη.

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

Ψωμί: Ο πρωταγωνιστής της Νηστείας

Κατά τη διάρκεια της νηστείας λόγω του αποκλεισμού ορισμένων ομάδων τροφίμων όπως το κρέας και τα γαλακτοκομικά, το ψωμί αποκτά ιδιαίτερη θέση στην καθημερινή μας διατροφή με σκοπό να μας χορτάσει.

Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

12 εντολές για χαμηλή χοληστερόλη

Η διατροφή, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση πρώιμης καρδιαγγειακής νόσου, καθώς επηρεάζει βιολογικούς παράγοντες κινδύνου και συγκεκριμένα τα επίπεδα των λιπιδίων, την αρτηριακή πίεση και το σωματικό βάρος.

Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012

Οι κανόνες της σωστής μετάβασης από τη νηστεία στην κρεοφαγία

Η αύξηση της κατανάλωσης θερμίδων, η υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος, η αύξηση της κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών, η μείωση στην κατανάλωση φυτικών ινών, η κατάχρηση αλκοόλ, συνδέονται με διαταραχή της μεταβολικής ισορροπίας του οργανισμού και συχνή εμφάνιση παθολογικών προβλημάτων κατά την περίοδο αμέσως μετά την Ανάσταση.

Παρασκευή, 06 Απριλίου 2012

Διατροφή: πώς μας γιατρεύει

Θα μπορούσε η κακή διάθεση ή οι αϋπνίες και τόσα άλλα καθημερινά προβλήματα να σχετίζονται με το τι περιέχει το πιάτο μας; Αν έχετε κάποιο από τα παρακάτω θέματα, δεν σας χρειάζεται γιατρός ούτε φαρμακείο. Η λύση βρίσκεται στην κουζίνα σας!

Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012

Λαδερό: Το σπιτικό φαγητό

Με τα λαδερά εξασφαλίζουμε στην καθημερινή μας διατροφή φυτικές ίνες αλλά και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά.