Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Πάρτε ένα κιλό την ημέρα…!

Όσο παράδοξο και εάν σας ακούγεται, πρόκειται για μια βασική διαιτητική οδηγία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) με στόχο την πρόληψη των νοσημάτων φθοράς και τη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας. Με μια μικρή διευκρίνιση όμως!

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Αλιεύματα: Μια πολύτιμη τροφή που αλλοιώνεται εύκολα

Τα αλιεύματα αποτελούν τροφή μεγάλης διατροφικής αξίας και γι’ αυτό πρέπει να επιλέγονται εντός του διαιτολογίου μας 1-2 φορές εβδομαδιαίως. Τι πρέπει να προσέχουμε όσον αφορά τη συντήρηση.

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Δεν είναι όλα τα μικρόβια βλαβερά

Τα προβιοτικά, δημιουργούν τη γνωστή 'μικροχλωρίδα' του εντέρου και συμβάλλουν στην πρόληψη αλλά και στη θεραπεία ορισμένων ασθενειών.

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Αντίσταση στην ινσουλίνη και διατροφή

Η διατροφική προσέγγιση της ινσουλινοαντίστασης δεν διαφέρει πολύ από την υγιεινή διατροφή. Έτσι λοιπόν, για την καλύτερη ανταπόκριση στη δράση της ινσουλίνης, θα πρέπει κανείς να ακολουθεί ένα υποθερμιδικό διαιτολόγιο σε περίπτωση που έχει πλεονάζον βάρος και να καταναλώνει 3 γεύματα την ημέρα με 2-3 ενδιάμεσα σνακ.

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

7 τύποι χαρακτήρα και αδυνάτισμα

Επτά διαφορετικοί τύποι χαρακτήρα. Επτά διαφορετικοί τύποι κατανάλωσης. Ταυτιστείτε με τον δικό σας μέσα από τα στοιχεία που καλύτερα σας χαρακτηρίζουν...

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Tips για μόνιμη απώλεια βάρους

Η λέξη κλειδί για τη μόνιμη απώλεια βάρους είναι η δέσμευση. Βάζουμε την επίτευξη αυτού του στόχου ως θέμα υψηλής προτεραιότητας και για να το επιτύχουμε αυτό θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα.

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Τρόφιμα - ′ασπίδες′ κατά των ιώσεων

Καλύτερη επένδυση για την ενίσχυση της ανοσίας αποτελεί μια ισορροπημένη διατροφή με ποικιλία τροφών, καθώς η έλλειψη απαραίτητων θρεπτικών συστατικών εμποδίζει το ανοσοποιητικό σύστημα να φτάσει στο μέγιστο της απόδοσής του.

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Νευρική ορθορεξία: Εμμονή με την υγιεινή διατροφή

Η νευρική ορθορεξία είναι μια διατροφική διαταραχή, που χαρακτηρίζεται από υπερβολική προσήλωση στην επιλογή ‘υγιεινών’ τροφίμων.

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Επιτρέπεται η δίαιτα όταν νοσούμε;

Είναι λογικό ότι το να εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους κατά τη διάρκειας μίας ίωσης θα παρατείνει τον χρόνο που απαιτείται για να γίνουμε καλά.

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Οξειδωτικό στρες: Ο ρόλος της διατροφής και των συμπληρωμάτων

Το οξειδωτικό στρες σχετίζεται άμεσα µε την παραγωγή ελεύθερων ριζών και µε τους φυσικούς αντιοξειδωτικούς µηχανισµούς. Τι είναι όμως οι ελεύθερες ρίζες και ποια κατάσταση στον οργανισμό μας καλείται οξειδωτικό στρες;