Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Τροφές - όπλα κατά του καρκίνου του προστάτη

Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που μπορούν να παίξουν καθοριστικό ή βοηθητικό ρόλο στον καρκίνο του προστάτη.

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Άγχος και διατροφή

Το άγχος επηρεάζει τη διατροφική συμπεριφορά των ανθρώπων με διαφορετικούς τρόπους. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε το γιατί.

Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2012

Διάσημες δίαιτες: Μύθοι και αλήθειες

Οι περισσότερες από τις δίαιτες αυτές, γνωστές ανά τον κόσμο ως 'fad diets' έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς τις δεκαετίες ’70 και ’80, ενώ πολλές από αυτές εφαρμόζονται ακόμα και σήμερα. Πρωτοεμφανίστηκαν, κυρίως, στην Αμερική, αλλά πολύ γρήγορα έκαναν το γύρω του κόσμου.

Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2012

5 συμβουλές για μείωση του άγχους και καλύτερη υγεία

Το άγχος έχει γίνει μόνιμος φίλος σας και δε λέει να σας αφήσει σε ησυχία; Κάνοντας μικρές πεντάλεπτες αλλαγές στην καθημερινότητά σας, μπορείτε να το αντιμετωπίσετε…

Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2012

Η δράση των ξηρών καρπών στο διαβήτη

Δύο νέες μελέτες σχετικά με τα πιθανά οφέλη για την υγεία, από την κατανάλωση αμυγδάλων, έφεραν για μια ακόμα φορά στο προσκήνιο τη σημασία και τη διατροφική αξία γενικά, των ξηρών καρπών στον διαβήτη.

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Πρακτικές συμβουλές για τη μείωση της χοληστερόλης

Ένας εύκολος τρόπος με τον οποίο μπορεί ο καθένας να εκτιμήσει την πρόσληψη τροφίμων που περιέχουν υψηλά επίπεδα κορεσμένων λιπών και χοληστερόλης είναι η εβδομαδιαία καταγραφή των τροφίμων που καταναλώνει.

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Πόσο τελικά επιβαρύνουν τη σιλουέτα μας οι γιορτές

Oι επιστημονικές μελέτες δείχνουν μικρή αύξηση βάρους μετά τις γιορτές της τάξεως των 1,5 - 3 κιλών. Είναι όμως πραγματικά ‘άγραφος νόμος’ η αύξηση βάρους ή πολλές φορές υπάρχει το άλλοθι ότι ‘όλοι παχαίνουν μετά τις γιορτές’ που κάνει πολλούς από εσάς συνειδητά να τρώτε περισσότερο;

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

Ρυθμίστε τον σακχαρώδη διαβήτη της κύησης

Μία στις είκοσι γυναίκες μπορεί να εμφανίσει σακχαρώδη διαβήτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, λόγω των αλλαγών που συμβαίνουν στον οργανισμό στην κύηση. Η έγκαιρη και αποτελεσματική ρύθμισή του εξασφαλίζει την υγεία τόσο της εγκύου όσο και του νεογνού. Κλειδί σε αυτό είναι η προσεγμένη διατροφή.

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Διατροφή και διατήρηση του βάρους τα Χριστούγεννα

Είναι εφικτή είναι η διατήρηση του βάρους τα Χριστούγεννα, που λίγο-πολύ όλοι παρεκτρεπόμαστε;

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

Σόγια και υγεία της γυναίκας

Μια σειρά από κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει την ευεργετική δράση της εμπλουτισμένης με φυτοοιστρογόνα δίαιτας ή της λήψης συμπληρωμάτων με φυτοοιστρογόνα στην υγεία.