Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2011

4 ′εργαλεία′ που βοηθούν στην απώλεια κιλών

Ο μέσος όρος διάρκειας μίας δίαιτας ανέρχεται μόλις στις 21 ημέρες! Εσείς πόσες φορές προσπαθήσατε να 'ξεφορτωθείτε' τα λίγα ή περισσότερα κιλά που σας ταλαιπωρούν χωρίς όμως αποτέλεσμα;

Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2011

Ο αντιφλεγμονώδης ρόλος των πρωτεϊνών της σόγιας

Έρευνα έδειξε πως η σόγια μέσω των πεπτιδίων που προέρχονται από τη διάσπαση των πρωτεϊνών της ασκεί αντιφλεγμονώδη δράση.

Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2011

Διατροφικές συμβουλές για υγιή καρδιά

Η κατανάλωση των σωστών τροφών συντελεί στη διατήρηση της καλής λειτουργίας της καρδιάς. Ακολουθούν συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς.

Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2011

Αδηφαγικά επεισόδια: Δεν είναι αποκλειστικό γυναικείο ‘προνόμιο’

Η νευρογενής ανορεξία και βουλιμία εμφανίζονται με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα στις γυναίκες σε σύγκριση με τους άντρες. Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται να ισχύει για τα αδηφαγικά επεισόδια.

Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2011

Μεσογειακή διατροφή: Η απάντηση στον καρκίνο του δέρματος

Επωφεληθείτε της Μεσογειακής Διατροφής, ενισχύστε την υγεία του δέρματός σας και προλάβετε τον καρκίνο!

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2011

Διατροφή: Ισχυρό όπλο για την αντιμετώπιση του AIDS

Αποδεδειγμένα πλέον η διατροφή αποτελεί ένα ισχυρό όπλο για την επιτυχημένη αντιμετώπιση της νόσου του AIDS, καθώς συνιστά πολύ σημαντικό παράγοντα της εξέλιξης του HIV.

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Η δίαιτα του Hollywood

Προέκυψε από την ανάγκη των αστέρων του Hollywood να απαλλαγούν γρήγορα από κάποια περιττά κιλά για τις ανάγκες κάποιας επαγγελματικής τους δραστηριότητας γι’ αυτό και ονομάζεται και η 'μαγική 48ωρη δίαιτα'.

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Στέβια: Γλυκό χωρίς ενοχές

Από τον κήπο απευθείας στην.. κουζίνα μας μεταφέρεται η στέβια, αποτελώντας την must εναλλακτική προκειμένου να απολαύσει κανείς τη γλυκιά γεύση χωρίς περιττές θερμίδες.

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Στο μικροσκόπιο η δίαιτα ανάλογα με την ομάδα αίματος

Μια από τις ευρύτατα διαδεδομένες θεωρίες για τη διατροφή είναι αυτή του Peter D’Adamo, που υποστηρίζει ότι οι διατροφικές μας απαιτήσεις, καθορίζονται σε σημαντικό βαθμό από την ομάδα αίματός μας.

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

Ο ρόλος του ασβεστίου στην ανάπτυξη και τα οστά

Στην παιδική ηλικία, ιδιαίτερο βάρος δίνεται σε συστατικά που είναι υπεύθυνα για το χτίσιμο γερού σκελετού, με σημαντικότερο το ασβέστιο, τη βιταμίνη D, το μαγνήσιο και το φώσφορο.