Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2011

11 ιδέες διατροφής για τα παιδιά

Η πλειοψηφία των παιδιών πιστεύει πως ‘απεχθάνεται’ τα όσπρια, πολλά φρούτα και τα περισσότερα λαχανικά και αρνείται να τα δοκιμάσει. Πώς μπορούμε να τα κάνουμε να τα αγαπήσουν;

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2011

Κέικ καρότου με νιφάδες βρώμης

Θα χρειαστείτε μαργαρίνη soft, καστανή ζάχαρη, αυγά, κανέλα, κάρδαμο, καρότα τριμμένα, λεμόνι, αλεύρι, βρώμη και baking powder.

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2011

Φρούτα: ′Ασπίδα′ κατά των ιώσεων

Τα φρούτα δεν είναι απαραίτητα μόνο για την πρόληψη χρόνιων ασθενειών, αντίθετα μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ σημαντικό όπλο στην καθημερινότητά μας ιδιαίτερα τώρα το χειμώνα ενάντια στα κρυολογήματα!

Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2011

Τα 3 ′όχι′ της δίαιτας

Για να σας βοηθήσουμε να αποφύγετε τις διάφορες διατροφικές 'νάρκες' στην πορεία σας προς μία λεπτή σιλουέτα, σας παραθέτουμε τρία 'όχι' που πρέπει να πείτε κατά τη διάρκεια της δίαιτας.

Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2011

Όταν το παιδί πάσχει από φαινυλκετονουρία

Ακρογωνιαίος λίθος της αντιμετώπισης της φαινυλκετονουρίας είναι η εφαρμογή μιας δίαιτας με χαμηλή περιεκτικότητα σε φαινυλαλανίνη, έχοντας όμως πάντα κατά νου ότι ο πλήρης αποκλεισμός της φαινυλαλανίνης από το διαιτολόγιο, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε νευρολογικά προβλήματα και άλλες διαταραχές.

Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2011

Διατροφή κατά του άγχους και της κατάθλιψης

Η οικονομική κρίση στη χώρα μας εκτός όλων των άλλων δεινών, έχει αυξήσει δραματικά τα επίπεδα άγχους και τα κρούσματα κατάθλιψης. Μπορεί η διατροφή να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε το άγχος και την κατάθλιψη; Κι όμως μπορεί!

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

8 μυστικά για να κρατηθείτε σε φόρμα

Βάζοντας την άσκηση στη ζωή σας, εκτός από έναν υποτυπώδη εξοπλισμό όπως άνετα παπούτσια και ρούχα, είναι απαραίτητο να φροντίσετε και τον 'διατροφικό σας εξοπλισμό' για να μπορέσετε να αντεπεξέλθετε στις νέες σας σωματικές ανάγκες!

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

Καφεΐνη: αντικαταθλιπτικό γένους θηλυκού;

Τα στοιχεία νέας έρευνας δείχνουν σαφώς ότι η κατανάλωση καφέ και καφεΐνης μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης στις γυναίκες.

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

Παχυσαρκία: η νόσος - πρόκληση της εποχής μας

Η απώλεια βάρους είναι μια διαδικασία που παίρνει χρόνο και είναι φυσικό κάποιες φορές να υπάρξει απόκλιση από το επιθυμητό. Τι είναι αυτό που κάνει την παχυσαρκία ένα τόσο δυσεπίλυτο πρόβλημα;

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

6 tips που κόβουν την όρεξη

Πόσες φορές έχετε ευχηθεί να υπήρχε ένας μαγικός τρόπος να περιορίσετε τη λαχτάρα που νιώθετε κάθε φορά που βρίσκεστε μπροστά στο αγαπημένο σας φαγητό ή γλυκό; 6 tips για να κόψετε την όρεξή σας.