Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Διατροφή στην πρόληψη οστεοπόρωσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Οστεοπόρωσης, στις 20 Οκτωβρίου, σας παραθέτουμε όλες εκείνες τις διατροφικές τακτικές που θα βοηθήσουν στην πρόληψή της.

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Δίαιτα: Οι 10 χρυσοί κανόνες

Αν είστε τελικά έτοιμοι να αφήσετε το φαινόμενο ‘yo-yo’ στο παρελθόν (να παίρνετε και να χάνετε βάρος συνεχώς), ακολουθήστε αυτή τη λίστα με τις συμβουλές που ακολουθούν ως τις προσωπικές σας 10 εντολές:

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

Τι καινούριο έρχεται στο χώρο της διατροφής

Διάφορες μελέτες σήμερα αναδεικνύουν νέα συστατικά των τροφίμων, μερικά από τα οποία παραθέτουμε.

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

Σπανάκι και βιταμίνη C: Δυο ταιριαστά συστατικά

Η βιταμίνη C είναι μία από τις πιο 'διάσημες' βιταμίνες των τροφίμων. Γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση αλλά και για την 'αντιγηραντική' ικανότητα που έχει συμμετέχοντας στην αναδόμηση του κολλαγόνου.

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

Ο δεκάλογος της σωστής διατροφής για την έγκυο

Η σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια της κύησης αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο αφού σχετίζεται με την καλή υγεία τόσο της μητέρας όσο και του εμβρύου.

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Ποιες τροφές ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού

Επειδή η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, ενισχύοντας τη φυσική άμυνα του οργανισμού μας μέσω σωστών διατροφικών επιλογών μπορούμε να αντεπεξέλθουμε καλύτερα στις 'απειλές' του χειμώνα.

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

Τιμές τροφίμων: Aπό την κρίση στη σταθερότητα

Οι αλλαγές στις τιμές των τροφίμων -και συγκεκριμένα οι αυξήσεις στις τιμές τους- αποτελούν μία σημαντική απειλή για τη διασφάλιση της παροχής τροφής στις αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά και σε ανεπτυγμένες χώρες που πλήττονται από την οικονομική κρίση, όπως η Ελλάδα.

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Το αυγό συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας των ματιών

Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη που περιέχονται στον κρόκο των αυγών κάνουν καλό στα μάτια μας. Πρόκειται για δύο αντιοξειδωτικά από την καροτενοειδή οικογένεια που προστατεύουν τα μάτια από τις υπεριώδεις ακτίνες.

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

9 μυστικά για να μειώσουμε θερμίδες

Με ποιους τρόπους μπορείτε να περιορίσετε την πρόσληψη θερμίδων; Ακολουθήστε 9 βήματα.

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

Τα 7 βήματα της μακροβιότητας

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη νεότητά μας προσέχοντας την ποιότητα της διατροφής μας και μάλιστα από νεαρή ακόμη ηλικία.