Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 06 Απριλίου 2011

Προτεινόμενη διατροφή για την ελκώδη κολίτιδα

Η παρουσία ελκώδους κολίτιδας χωρίς τον έλεγχο με φαρμακευτική αγωγή μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη όρεξη, περιορισμένη απορρόφηση βιταμινών και ιχνοστοιχείων και κατά συνέπεια απώλεια βάρους.

Τρίτη, 05 Απριλίου 2011

Πώς θα επιλέξετε μικρογεύματα

Tα μικρογεύματα είναι τα μικρά γεύματα που καταναλώνονται εκτός των κυρίων γευμάτων. Πώς τα επιλέγουμε;

Δευτέρα, 04 Απριλίου 2011

Fast food: Απλές συμβουλές για να μην παρεκτραπείτε

Γρήγορα και εύκολα tips που θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε το fast food χωρίς να ανησυχείτε για το αύριο… αρκεί να προσπαθήσετε να τα τηρείτε κάθε φορά που παραγγέλνετε απ’ έξω.

Παρασκευή, 01 Απριλίου 2011

Τι σημαίνει ′Ενδεικτική Ημερησία Πρόσληψη′ στα τρόφιμα

Έχετε παρατηρήσει την Ενδεικτική Ημερησία Πρόσληψη (Guideline Daily Amounts, GDAs), που αναφέρεται στις ετικέτες τροφίμων; Πώς ερμηνεύεται.

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Ο αναδραστικός κύκλος της σκέψης: Ένα βοηθητικό εργαλείο για την απώλεια βάρους.

Η κατανόηση του μοντέλου αναδραστικού κύκλου της σκέψης αποτελεί ουσιαστικό εργαλείο στην προσπάθεια του ατόμου για απώλεια βάρους.

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

′Απαγορευμένα τρόφιμα′ που βοηθούν στο αδυνάτισμα

Αρκετά τρόφιμα έχουν αποκτήσει 'κακή' φήμη αδικαιολόγητα. Μάθετε πώς γευστικοί πειρασμοί μπορούν να γίνουν σύμμαχοί σας στο αδυνάτισμα.

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Φυτοχημικές ενώσεις: οι κρυμμένοι θησαυροί των φυτικών τροφίμων

Οι φυτοχημικές ουσίες μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών όπως ο καρκίνος, οι καρδιοπάθειες, ο σακχαρώδης διαβήτης, η νόσος Alzheimer, ο καταρράκτης του ματιού ή η λειτουργική φθορά λόγω της ηλικίας.

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Διατροφή και Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου

Για πολλούς ανθρώπους η προσεγμένη διατροφή βελτιώνει ή εξαφανίζει τα συμπτώματα του ΣΕΕ. Υπάρχουν τροφές που αυξάνουν ή μειώνουν την ένταση των συμπτωμάτων και μπορεί να είναι διαφορετικές στον κάθε ασθενή.

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Νηστέψτε… κάνει καλό!

Το μεγαλύτερο ίσως πλεονέκτημα της νηστείας είναι η μεγάλη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, που συμβάλλει στην αυξημένη πρόσληψη φυτικών ινών και μικροστοιχείων με αντιοξειδωτική δράση, όπως είναι οι βιταμίνες Α, C και Ε.

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

5 λάθη γονέων στην διατροφική συμπεριφορά των παιδιών

Οι γονείς διαβάζουν, ενημερώνονται και προσπαθούν για να δώσουν, στο παιδί τους, τις βάσεις για την ανάπτυξη μιας σωστή διατροφικής συμπεριφοράς. Ποια είναι 5 συνήθη λάθη;