Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

Συμπληρώματα για αδυνάτισμα: Πόσο ασφαλή είναι;

Υπάρχουν διάφορα συμπληρώματα διατροφής για αδυνάτισμα. Πόσο ασφαλή ή επικίνδυνα μπορεί να είναι;

Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2010

Καρπούζι για μια καλύτερη σεξουαλική ζωή

Έρευνα αναδεικνύει τη θετική επίδραση του καρπουζιού στη σεξουαλική ζωή.

Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2010

Τρώμε όπως αισθανόμαστε;

Το 'συναισθηματικό φαγητό' είναι ίσως η πιο συνήθης αιτία, τόσο για την εκδήλωση υπερφαγίας και την εμφάνιση παχυσαρκίας, όσο και για την αποτυχημένη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2010

Η δύναμη της πρωτεΐνης

Επωφεληθείτε από τη διατροφική αξία της πρωτεΐνης και βοηθήστε το παιδί σας να χτίσει γερές βάσεις αλλά και σωστά θεμέλια για μια ζωή όλο υγεία!

Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2010

Χορτοφαγία: πώς καλύπτουμε τις διατροφικές μας ανάγκες

Η χορτοφαγία είναι μια διατροφική συμπεριφορά, στην οποία έχει αποκλειστεί η κατανάλωση κρέατος, πουλερικών και των υποπροϊόντων τους. Πώς μπορούμε να καλύψουμε αυτές τις ελλείψεις αν είμαστε χορτοφάγοι;

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Φρούτα και λαχανικά του χειμώνα

Τα χειμωνιάτικα φρούτα και λαχανικά έχουν υψηλή διατροφική αξία και υπέροχη γεύση και πρέπει να αποτελούν βασικό συστατικό της διατροφής μας κατά τη διάρκεια του χειμώνα, κυρίως για να ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού μας.

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Σαρκοπενία: η μεγάλη απειλή για την τρίτη ηλικία

Με τον όρο 'σαρκοπενία' αναφερόμαστε στην αρχική χαλάρωση και μετέπειτα απώλεια της μυϊκής μάζας του σώματος και απώλεια της μυϊκής λειτουργίας, που αυξάνει σταδιακά με την αύξηση της ηλικίας.

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

Με...νου στο σχολείο

Το διατροφικό μενού διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη νοητική ανάπτυξη του παιδιού και συμβάλλει με θετικό τρόπο στις σχολικές του επιδόσεις!

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ρόλος της διατροφής στις καρδιοπάθειες

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια θάνατοι οφείλονται σε καρδιαγγειακά προβλήματα. Ποιος είναι ο ρόλος της διατροφής στις καρδιοπάθειες.

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Πόσο σημαντικό είναι το γάλα στην παιδική διατροφή

Το γάλα παίζει πρωταρχικό ρόλο στη διατροφή του παιδιού. Γιατί είναι σημαντικό και πόσο χρειάζεται να πίνει ένα παιδί καθημερινά;