Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2010

Συναισθηματική υπερφαγία

Το φαινόμενο της συναισθηματικής υπερφαγίας αποτελεί τρόπο διατροφής και αντίδρασης για να χειρίζεστε τα αρνητικά σας συναισθήματα.

Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2010

Σακχαρομύκητας boulardii: ένας άγνωστος σύμμαχος

Ο συγκεκριμένος σακχαρομύκητας εκδηλώνει έντονη αντιτοξινική, αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση και είναι γνωστός για την ιδιότητά του να ενισχύει τη φυσική άμυνα του λεπτού και του παχέος εντέρου.

Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2010

Σαλάτα με τορτελίνι και μπαλσάμικο

Θα χρειαστείτε τορτελίνι, πράσινη σαλάτα, ελαιόλαδο, μπαλσάμικο, φέτες γαλοπούλα, κρεμμύδι, παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.

Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2010

Αθλητικά ροφήματα

Τα ροφήματα που χρησιμοποιούν οι αθλητές περιέχουν υδατάνθρακες και ηλεκτρολύτες που παρέχουν τόνωση στους μύες, διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και καταπολεμούν τη δίψα.

Τρίτη, 01 Ιουνίου 2010

Μοσχάρι Bulgogi

Τοποθετήστε τα κομμάτια μοσχαριού σε ένα πιάτο. Αναμείξτε τη σως σόγιας, τη ζάχαρη, το κρεμμύδι, τη σκόνη σκόρδου και το πιπέρι σε ένα μπολ.

Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

Οι 6…πληγές της δίαιτας

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να βάλω το φαγητό (και το μυαλό;) μου σε μια λογική σειρά; Γιατί σκέφτομαι συνέχεια τη σοκολάτα; Τα 6 ‘θανάσιμα αμαρτήματα’ της προσπάθειας απώλειας βάρους.

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010

Αλκοόλ και γυναικεία σιλουέτα

Σύμφωνα με μελέτη που ανακοινώθηκε πρόσφατα, η ελαφριά (έως μέτρια) κατανάλωση αλκοόλ, ειδικά κόκκινου κρασιού, δεν είναι μόνο ευεργετική για τη γυναικεία καρδιά, αλλά και για την σωματική της γραμμή.

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

Καλοκαιρινή σαλάτα

Θα χρειαστείτε 2 μεγάλα μαρούλια, ¼ κιλού από άλλα καλοκαιρινά πράσινα λαχανικά και χόρτα, μια γεμάτη χούφτα από αρωματικά βότανα.

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

Ποιες τροφές ενισχύουν την πνευματική δραστηριότητα

Υπάρχουν τροφές που πραγματικά βοηθούν στην απόδοση του εγκεφάλου. Οι κυριότερες απο αυτές είναι οι ακόλουθες:

Τρίτη, 25 Μαΐου 2010

Τα πολύτιμα συστατικά του ginseng

Σήμερα γνωρίζουμε πως αυτή η ρίζα, το ginseng ή ακόμα καλύτερα το κορεάτικο ή panax ginseng, μπορεί να μην αποτελεί το 'πασπαρτού' για κάθε πρόβλημα υγείας, όμως σαφέστατα είναι ένα από τα πιο αξιόλογα και ευεργετικά βότανα της φύσης.